View Single Post
Vechi 01.12.2010, 01:32:29
clujeanul33 clujeanul33 is offline
Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
=Si eu sper sa ma intelegi corect,nu stiu daca iti dai seama ce inseamna o convertire.
In primul rand modul cum i-a multumit lui Dumnezeu ca a gasit adevarul a fost sa scrie acea carte.Daca citim si alte carti ale unor convertiti,Danion Vasile,Monica Fermo,vedem ca si aceia au incercat sa puna faptele din trecut pe hartie.

Eu tocmai asta apreciez la Kenneth ,bucuria de a-l intalni pe Hristos,care dainuie si acum ,si el simte nevoia de a o impartasi mereu cu ceilalti.Acesta este modul sau de a fi,pe care eu il apreciez.

Nu numai staretul de la Lupsa e in bune relatii cu Kenneth,dar ne amintim ca staretul Sofronie ,ucenicul Sfantului Siluan l-a botezat si i-a fost indrumator,apoi Rafail Noica e in bune relatii cu Klaus,si multi ierarhi de la noi,l-au primit cu caldura cand a fost in Romania.Amintesc ca a avut un interviu si la Televiziunea Trinitas,unde nu oricine este invitat ....

Momentan are duhovnic un preot calugar de la manastirea Essex..Inca nu e deajuns?
Eu insumi sunt exemplul unei "convertiri", unei "aduceri pe Cale"., si crede-ma ca nu simt nevoia sa scriu vreo carte pt a spune si altora cat de pacatos am fost.. Iar aflarea Adevarului nu ma face mai putin pacatos, ci din contra, mult mai responsabil si mult mai constient de firea asta ticaloasa a omului "aplecat spre cele rele inca din tineretile lui". Asa ca, din acest punct de vedere, crede-ma ca stiu ce vb..

Eu incercam sa punctez faptul ca acest Kenneth NU SE LEAPADA DE EREZII, ci continua sa vb de ele ca si cum ar avea intr-adevar o importanta. Lucrueile si faptele si intamplarile prin care a trecut au importanta DOAR pt el, ca om, au importanta ca fiind o treapta spre aflarea adevarului, dar cand ai aflat Adevarul nu poti sa vb de altceva, decat de Adevar., pe cand el foloseste foarte multe expresii din care ne dam seama ca NU REGRETA TIMPUL PIERDUT ACOLO, NU SE DEZICE DE EREZIE CA SI ORICE CRESTIN CARE SE DEZICE DE PACAT., MAI ALES DUPA CE A AFLAT CA E PACAT.

El continua sa povesteasca lucrurile asa cum au fost, dar se comporta ca si cum nu ar stii Adevarul. Ma repet, ca si crestin oricat ai trait in erezie si daca prin milostivirea lui Dumnezeu ai aflat Adevarul, IMEDIAT TE DEZICI DE EREZIE - TE LEPEZI DE DIAVOLUL EREZIEI , dar el tocmai prin evocarea cu nostalgie a pacatului (ereziei) da dovada ca nu s-a lepadat de satana cu-adevarat.

Imi pare rau ca nu am cartea la indemana, as putea exemplifica cu multe ex.

Repet, am sesizat bucuria, dar nu am sesizat durerea, CRUCEA. Ori sa ne amintim, ca inainte de bucurie (Inviere) a fost Crucea (Rastignirea) si asta e adevarata Cale a unui crestin ce vrea Sa-i urmeze lui Hristos! Nu poti fi crestin fara a-ti purta Crucea, fara a se vedea in viata ta "semnele patimirii".. Nu poti fi "crestin de duminica": doar sa vb duhovniceste, nu sa si traiesti asa!

Nu comentez "relatiile" in care e el cu altii, nu ma intereseaza asta...
Si asa cred ca a scrie de 3 ori pe acelasi subiect si a spune practic aceleasi lucruri, dar sub o alta forma, cred ca e o ispita de la vrasmas. Mai bine foloseam timpul asta la rugaciune, si ma rugam si pt fratele Kenneth, ca Dumnezeu sa-l mantuiasca dupa judecatile pe care El le stie mai bine ca noi pacatosii..

Doamne ajuta!