Citat:
În prealabil postat de Mihaela09
In legatura cu avocatul...eu,m-am gandit dar, unde-i atunci iertarea?Am sa ma duc la preotul lui, cel din parohie, (el n-a calcat in biserica de la moartea tatalui) si am sa vad...
Eu locuiesc la distanta , mama nu vrea sa lase casa unde a trait.
MULTUMESC, mama e o fire blanda, miloarsa si plina de iertare. Am o mama minunata. D-ZEU SA VA AJUTE K VA IMPLICATI SI INCERCATI SA AJUTATI !
|
Ma ierti,Mihaela,insa ceea ce scrii tu mai sus cu iertarea fratelui pe de o parte,insa acceptarea tacita pe de alta ca mama sa fie supusa acelor chinuri care risca sa o bage in pamant,cu toata blandetea si iertarea pe care le are,eu le vad mai mult ca pe niste scuze pentru faptul ca iti e teama sa te implici.
Da,este firesc sa te temi si nici nu este indicat sa te arunci de una singura cu capul inainte,insa pe cale legala se pot face multe.
Genul asta te oameni care merg pe intimidare si teroare imediat dau inapoi cand vad la modul cel mai serios ca se iau masuri impotriva lor,pentru ca in fond sunt niste lasi si niste oameni slabi care nu stiu sa interactioneze cu ceilalti decat manifestandu-si intr-o maniera agresiva controlul,iar cand aceasta modalitate nu are efect,adica cei din jur nu percuteaza la teroarea lor si iau masuri categorice,dau inapoi.
Aici nu e vorba sa te razbuni,ci sa iti salvezi mama!
Ca si concluzie,simplul fapt ca te rogi la Dumnezeu pentru fratele abuzator,insa nu ai face nimic sa iti salvezi mama din teroarea care este supusa la batranete de catre frate si concubina/sotia acestui,nu rezolva mare lucru.
Iti scriu asta pentru ca pe de o parte ma gandesc la teroarea si tristetea acelei biete femei,iar pe de alta,activand ca voluntar intr-o anumit domeniu am ocazia sa intalnesc tot felul de astfel de personaje si in curand o sa ne trezim ca ne dau in cap la colt de strada ziua in amiaza mare,desi sunt cativa comparativ cu noi,pentru motivul ca lumea se teme,de cele mai multe ori nefondat sa ia atitudine si mi se pare inadmisibil sa ne lasam terorizati de niste indivizi cu comportament antisocial,care pun in pericol copii,animale,femei,batrani,in general fiinte pe care le considera mai slabe decat ei,in timp ce noi stam pasivi creand monstri prin faptul ca ii lasam sa isi desfasoare nelegiurile dupa bunul plac.
Te rog iarta-ma daca ti-am parut mai dura la anumite lucruri,dar povestea aceasta chiar m-a impresionat,cred ca si pe tine te doare teribil sa stii ca mama ta se chinuie astfel,in caz contrar nu ai fi scris aici,altfel nu te-ai macina,dar este important sa faci ceva concret pentru ea si sa nu o lasi in voia sortii,iar un avocat bun te-ar putea sfatui cel mai bine si indruma cu toti pasii pe care ii ai de facut.
In paralel poti depune si o plangere la politie ca acest frate ti-a amenintat fiica si astfel sa fii cu un pas inaintea lui,dar cel mai bine te sfatuiesti cu avocatul.
Dumnezeu sa iti ajute si sa te lumineze sa faci ce este mai bine pentru tine si familia ta!