View Single Post
Vechi 01.12.2010, 19:37:00
eu_rationez eu_rationez is offline
Banned

Data înregistrării: 01.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
1.Sophia, mi-ai mai pus cam aceeasi intrebare si eu am mai raspuns, cred ca la mai multe subiecte. Nu am timp sa caut acum, iti mai zic inca o data: pentru metoda calendarului este necesar un ciclu regulat. Exista niste calcule si pentru ciclul neregulat, merge si asa, dar, exact dupa cum a spus dr. Dragomir creste mult numarul zilelor de abstinenta. Eu insa, daca ai citit cumva tot postul meu, nu printre randuri, am vorbit de metoda simptotermica (adica termometru + diverse semne ale fertilitatii), care este foarte sigura daca este invatata si aplicata corect. Metoda simptotermica se poate aplica cu acelasi grad de siguranta si in cazul ciclurilor neregulate. Ea nu se bazeaza pe presupunera ca ciclul de luna asta va semana cu vreun altul avut de femeia in cauza, ci pe analizarea semnelor de fertilitate pe care le trimite corpul. Un astfel de semn este sangerarea menstruala si este imposibil e ignorat, in schimb sunt alte semne mai discrete de-a lungul ciclului pe care le putem invata si ne putem folosi de ele.
Altfel, problemele particulare ale fiecarei familii se discuta cu duhovnicul.
cata ipocrizie, dom'le. este permis sa eviti sarcina prin metoda calendarului, insa e pacat de moarte daca folosesti prezervativ. e vreo logica si n-o vad eu?

cei mai ipocriti sunt fanaticii. intreaga istorie o dovedeste.
Reply With Quote