Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Vreau sa aduc in discutie si pericolele din interior: ignoranta, incultura, "gruparile religioase" din interiorul Bisericii si, nu in ultimul rand, neascultarea fata de ierarhi.
|
indraznesc sa scriu si eu doua vorbe aici : ignoranta si incultura nu mi se par atat de grave, atat timp cat exista o oarece SMERENIE, adica daca te stii cum esti, macar taci din gura (vorbesc in general, nu ma refer la cineva anume).
"gruparile religioase"/partizanatul in sanul bisericii mi se pare cel mai grav lucru, iar neascultarea fata de ierarhi este cireasa de pe tort!
|
Ignoranta ramane totusi un pericol.Si daca un om se stie ca este ignorant,atunci cu atat mai mult e dovada de neascultare cand stie si nu face nimic sa schimbe asta.Asa ca,pe langa smerenie,dobandeste indaratnicie si neobrazare si nu stiu cum ar putea convietui astea doua mult timp.Deci,daca te stii ignorant si neascultator fa ceva sa schimbi asta ca de aceea ti-a dat Bunul Dumnezeu trup si suflet.Referitor la ecumneism,nu stiu ce inseamna,Imi poate explica cineva?