View Single Post
Vechi 01.12.2010, 20:57:51
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Eu cred ca femeile si barbatii ar trebui lasati sa aleaga fiecare pentru sine.
Adica n-ar trebui sa cream tipare in care sa-i inghesuim cu forta: barbatii trebuie trimisi musai la munca iar femeile sa stea neaparat acasa. E ca si cum le-am impune barbatilor sa aiba ochii verzi iar femeilor sa aiba parul castaniu.
Fiecare se naste cu o dorinta, a Paraschivei din Iasi a fost sa fie casnica si sa creasca multi copii, a altor femei poate fi sa aiba o slujba interesanta.

Si sa incetam sa mai punem etichete de genul: daca esti femeie cu job si familie o sa dai rateu pe ambele planuri. Astea sunt doar rautati si nicidecum realitatea "din teren". O casnicie poate esua din mii de motive insa in general e mai usor de plasat vina pe femeia care isi doreste sa impace familia cu slujba.

In alta ordine de idei, e pacat ca educatia femeilor sa nu fie "folosita". Mi s-ar parea firesc ca cele care nu-si doresc sa munceasca vreodata sa se opreasca dupa 8 clase si sa lase loc celor care vor sa aiba o slujba. Altminteri banii investiti in educatia lor se duc pe apa Sambetei.
Coralina, nu cred ca afirma cineva ca femeia nu trebuie sa munceasca.
Dar daca se implica prea mult intr-o cariera, copiii au de suferit. Nu cred ca merita sa faci acest sacrificiu (copiii) pentru o cariera.
Daca s-ar implica bunicii, poate ca ar mai merge.
Dar copiii nu pot fi lasati in grija unei institutii, in grija strainilor etc. Este vorba doar de cativa ani, dar care sunt esentiali pentru copii: macar acei 7 ani "de acasa" trebuie sa-i petreaca in familie (nu la gradi).
Parerea mea.

Eu nu traiesc in Romania, iar aici exista inca mentalitatea ca femeia sa stea cu copiii. Cunosc femei care au stat cu copiii pana la varsta scolara (sau chiar mai mult), iar apoi (sau in paralel) au facut cursuri pt a se reintegra in piata muncii dupa o pauza mare. Sotul meu are colege care au terminat scoala la 40 ani (dupa ce au crescut copii) si nu sunt deloc cazuri rare.
Reply With Quote