Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Am asistat la destule botezuri ortodoxe și copiii, băieți sau fete, nu erau duși în altar, ci totul se desfășura în naos. Dacă sunt locuri în care băieții sunt duși în altar, iar fetele nu, probabil că acest lucru se explică printr-un canon ortodox rămas neabrogat, potrivit căruia fetele și femeile nu pot intra în altar (afară de cazuri de excepție). Este o tradiție de respectabilă vechime, datând de fapt dinaintea erei creștine, regăsindu-se întocmai la evrei. Ca regulă generală, canoanele trebuie respectate, chiar și când (mai ales când !) nu suntem de acord cu ele și le-am dori schimbate. Nu revolta, ci spiritul de submisiune față de Biserică, maică și învățătoare, trebuie să îl caracterizeze pe creștin.
Mai permiteți-mi să observ că numele Domnului este scris cu majusculă, atât de creștinii care nu raționează, cât și de cei care raționează. Desigur, dușmanii Lui și ai oamenilor vor scrie acest nume cu literă mică.
|
nod in papura poti cauta pana poimaine, insa ca asa faceau evreii acum 7000 de ani nu este un argument. tu, cu creierasul tau, nu poti gasi rostul din spatele normei? poate te trezesti ca vrei si mai multe sotii, "pentru ca asa faceau evreii", va sa zica tot de la domnul era.
btw, de fel nu utilizez diacritice sau majuscule , din motiv de comoditate. sper sa nu ma bata academia romana, ca nici la inceput de propozitie nu folosesc majuscula.
daca erai un bun crestin nu cautai taman raul intr-o maniera de scriere, situatie sau judecata. nu-i asa?