Citat:
În prealabil postat de eu_rationez
si cum se dovedeste ca FIX asa a zis dumnezeu? tu ai citit cu atentie ce am scris mai devreme?
sunt o mie de profeti si fondatori de religii sau secte care sustin in aceeasi masura ca asa "asa a zis dumezeu".
nu ma priveste paranoia nimanui, decat atunci cand in numele ei sunt incalcate drepturile si si libertatile omului, cand se comit genociduri, se toarna la securitate sau ridica catedrala mantuirii pe miliarde de lei.
rationeaza aceasta.
astept macar UN raspuns logic.
|
Tu despre ce dumnezeu si despre ce religii vorbesti?
Poate ca nu vorbim despre aceleasi lucruri. Exista Sfanta Treime si "dumnezeii neamurilor".
Fiecare este dator sa cerceteze sursa invataturii pe care o primeste. Eu consider ca Sfintele Scripturi sunt insuflate de Sf. Duh, cred ca Traditia Bisericii este si ea invatatura dumnezeiasca.
Daca tu contesti invatatura de credinta crestina, este alegerea ta.
Tu pui semnul egal intre invatatura bisericii si ceea ce fac unii sau altii. Este gresit. Fiecare este raspunzator de faptele sale, nu a primit nimeni aprobare de la biserica pentru pacat.
Vrei sa afli care este vietuirea crestina? Citesti vietile si invataturile Sfintilor Parinti. Acela este etalonul si cine vietuieste ca ei se mantuieste.