View Single Post
Vechi 01.12.2010, 22:36:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eu_rationez Vezi mesajul
nod in papura poti cauta pana poimaine, insa ca asa faceau evreii acum 7000 de ani nu este un argument.
Pentru creștini, vechimea unei tradiții contează mult, iar tradiția este mereu un argument.

Citat:
tu, cu creierasul tau, nu poti gasi rostul din spatele normei? poate te trezesti ca vrei si mai multe sotii, "pentru ca asa faceau evreii", va sa zica tot de la domnul era.
Cu creierașul meu eu pot să-mi dau cu părerea despre asemenea norme, de exemplu pe acest forum. Dar de legat, eu sunt legat de ele. Nu am autoritatea să le schimb. Biserica, și numai ea, are această autoritate. Tot așa este și în celelalte tipuri de norme: eu pot considera că e absurd să trebuiască să trec numai pe culoarea verde a semaforului și îmi pot exprima această opinie pe Forumul Automobiliștilor. Dar de respectat, trebuie să o respect, până ce aceia care au autoritatea necesară o vor schimba. La fel este, dacă vreți, și folosirea în unele cazuri a majusculei. Îmi e tare incomod, dar nu eu sunt chemat să schimb regulile, ci să le urmez.

În sfârșit, comparația cu poligamia din vremea patriarhilor nu rezistă. Acela care avea autoritate să schimbe această regulă, a schimbat-o. S-a întâmplat același lucru cu regulile intrării în altar ? Nu am auzit. Dacă s-a întîmplat, atunci trebuie să ne aliniem noilor reguli.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote