View Single Post
Vechi 01.12.2010, 23:12:38
eu_rationez eu_rationez is offline
Banned

Data înregistrării: 01.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Tu despre ce dumnezeu si despre ce religii vorbesti?
Poate ca nu vorbim despre aceleasi lucruri. Exista Sfanta Treime si "dumnezeii neamurilor".
Fiecare este dator sa cerceteze sursa invataturii pe care o primeste. Eu consider ca Sfintele Scripturi sunt insuflate de Sf. Duh, cred ca Traditia Bisericii este si ea invatatura dumnezeiasca.
Daca tu contesti invatatura de credinta crestina, este alegerea ta.

Tu pui semnul egal intre invatatura bisericii si ceea ce fac unii sau altii. Este gresit. Fiecare este raspunzator de faptele sale, nu a primit nimeni aprobare de la biserica pentru pacat.

Vrei sa afli care este vietuirea crestina? Citesti vietile si invataturile Sfintilor Parinti. Acela este etalonul si cine vietuieste ca ei se mantuieste.
dar de ce sa citesc invataturile acestor sfinti, ce-a zis Hristos nu e suficient?
tocmai ce-am zis ca am citit si ce-a gasit pe acolo m-a umplut de oroare.

si cum pot sa "cercetez" invatatura bisericii daca cei ca tine pun pumnul in gura si spun ca aceasta este pefecta si parafata de traditie?
tocmai asta si faceam, puneam sub semnul unele lucruri care mie imi par dubioase, iar tu, in loc sa cauti argumente sau sa decelezi cauzele, imi inchizi gura cu "este gresit" si "e de la duhul sfant".
sa stii ca m-ai lamurit, m-ai luminat iremediabil, ce pot sa zic?

asta nu inteleg habotnicii incuiati ca tine si-i dispretuiesc, ca Hristos a spus clar sa intrebi, sa cauti si sa cercetezi. esti liber si este dreptul tau de crestin careia i se impune un canon.

dupa voi, nici sa intrebi nu ai voie. :))
Reply With Quote