Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Acum sunt mii de ,,bisericii'' ale lui Hristos,fiecare grupare crestina isi zice biserica,dar oare ce defineste in realitate Biserica,catolicii epuizeaza versetul,,Tu esti Petru si pe tine voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui pe ea''.Insa oare papa este intradevar urmasul Sf. Petru,nu este oare o interpretare eronata a acestui verset.Eu sunt convins ca Biserica Ortodoxa a tinut si propovaduit mesajul lui Iisus Hristos cel mai elocvent,ea a fost atat conservatoare cat si adaptabila consecintelor existentiale ale istoriei,ea are o conducere sinodala ,intrucat apostoli nu au incercat o ierarhie intre ei.Avem doar patriarh ecumenic,insa este doar un rang onorific.
|
In afara de "Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi biserica mea..." Isus, la inaltare, i-a spus lui Petru si numai lui Petru, chiar daca erau si ceilalti ucenici de fata, iar asta nu o data ci de trei ori: "Paste oile mele". Mai avem si acest verset asupra caruia trebuie sa meditam.
Petru nu era nici cel mai invatat, nici cel mai destoinic, nici cel mai in putere. Era cel care il iubea pe Isus mai mult decit toti ceilalti.