Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa
Ce este cu acatistul Sf.Arhanghel Rafail? Adica ce ai auzit? ...nu vad nici o atentionare scrisa nicaieri.
|
Am spus ca din experienta mea. (e altfel nici in privinta acatistului Sf. Ciprian nu prea gasesti atentionari)
Am tinut post cat l-am citit, dar este adevarat ca binecuvantare nu am luat inainte de a duhovnic.
Poate ca au fost doar coincidente.. nu stiu.
Acest acatist se citeste pentru insanatosire, calatorie si pentru ocrotirea nuntii si ocrotirea familiei de duhurile necurate.
Sf. Arhanghel Rafail a scapat-o pe Sara de duhul cel rau, Asmodeu (care-i ucidea mirii in noaptea nuntii) si se acatistul se citeste si pentru ferirea de duhuri necurate: "Sfinte Arhanghel Rafail, biruitorul lui Asmodeu și paznicul cununiilor, aripa ta ocrotitoare întinde-o peste mine și peste casa mea, pune pe fugă răul care-mi dă târcoale, iar pe cele bune înlesnește-mi-le mie, ca unul ce ai putere dinaintea lui Dumnezeu și iubitoare milă pentru tot sufletul aflat în nevoie."
(Eu la vremea aceea calatoream si ma gandeam ca e un acatist potrivit, dar printre cate lucruri mi s-au intamplat, desi citeam ca Sf. Arhanghel a scapat de orbire pe dreptul Tobit, mie mi-au aparut rani la ochi - foarte ciudat, ca nici nu folosesc cosmetice, farduri etc-, in loc sa-mi protejeze familia ma certam cu sotul la telefon etc.. Iar in ce priveste calatoria, fiul meu a suferit un accident in timpul calatoriei, am ajuns cu el la spitale in strainatate, am pierdut zboruri, din cauza asta sotul a ratat alta calatorie si un interviu etc... totul a mers aiurea.
Dar poate ma insel eu) Nu stiu ce sa cred, poate ca am facut si ale lucruri aiurea (ca in acea vreme inca puneam necredinciosi pe pomelnic la Sf. Liturghie.. si cine stie cate alte pacate aveam si nu le stiu inca)