Citat:
În prealabil postat de windorin
Potopul este marturisit in mai toate miturile si legendele din lume, la mai toate popoarele si civilizatiile. Oare sa fie o "coincidenta" ?!
E nevoie de credinta. Unde nu e... asta e. La vreme se vor vedea toate.
Tu hotarasti cum o vezi.
Ea ramane insa ceea ce este, independent de cum o vezi tu.
Iti va fi tare greu mai incolo... mai spre sfarsit.
Cand te vei hotara insa sa iti fie usor, sa crezi in lucrurile propovaduite, fara a le mai cauta in stiinta.
Stiinta este mult prea limitata. Multi dintre marii cercetatori au ajuns la un "punct mort", unde nu au stiut ce sa mai creada.
Tu nu ai nici o farama de intentie sa accepti existanta unui Dumnezeu.
I'ar daca ai accepta unul, ar fi unul atat de prost incat l'ai putea lua in laborator, sa il studiezi bine... mai inainte de a crede in el.
Iti spun eu insa... dupa ce l'ai analiza bine... nu ai mai crede ca e dumnezeu.
Ortodoxia nu spune ca ratiunea este inamica. Ratiunea este o putere buna a sufletului. Insa ratiunea luminata de credinta.
Cercetezi si te folosesti de toate, insa pana la un anumit punct. De ce ? Pentru ca nu noi suntem masura ultima a lumii !
Da, una este incalzirea caselor... facuta si de tarani, fara prea multa stiinta. Este buna si energia solara, etc.
Si alta este clonarea, perfectionarea rasei umane si alte asemenea... caderi.
|
sincer,cel ce cauta cu adevarat adevarul, il gaseste,iar cel ce carteste, avand adevarul in fata sa, nu-l vede.
referitor la persoanele care nu cred ca exista dumnezeu ,io cred ca discutia cu ele trebe limitata la banala realitate de zi cu zi.parerea lor este stabilita si orice parere contrara este privita cu ostilitate.unii ar spune ca impun parerea mea,eu spun ca afirm ce cred eu,iar la urma urmei, fiecare persoana are cap pe umeri cu care este obligatoriu sa judece(analizeze) si sa ia decizia pe care o considera potrivita ptr.el.