View Single Post
Vechi 03.12.2010, 14:29:00
joseph_ben_iacob joseph_ben_iacob is offline
Banned

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Domnule, dv plecați de la prezumția lipsei de claritate și ambiguității. Eu nu pot să cred că Isus a spus lucruri care se pot interpreta în dodii, ci mai degrabă cred că unii dintre oameni, sub sugestie diabolică, interpretează spusele Lui astfel încât să se rupă de ceea ce le-ar putea aduce mai mult folos.
"Textul scos din context este pretext" spunea nu mai știu care înțelept. Și nicăieri nu este mai adevărat acest lucru, decât în privința Cărții. De exemplu, când Isus spune "Eu sunt ușa oilor", găsim un întreg context de alegorie didactică: este parabola oii pierdute și a bunului păstor. Pentru TOȚI era clar contextul alegoric. Așa cum erau ei oi, așa era și Cristos cioban. Cu totul altul este contextul de la Sf Cină, când ucenicii Lui simt durerea apropiatei despărțiri și au sentimentul că vor deveni orfani. Atunci Isus nu face parabole, nu a făcut nici una la Sf Cină, ci instituie un mijloc prin care El va fi mereu în mijlocul lor.
Daca este sa vorbim de context atunci poate ne spui care era contextul in Ioan 6?
Este vorba despre hranirea multimilor care il urmau pe Hristos. Daca citesti capitolul 6 ai sa vezi exact cum decurge discutia, redau o parte din ea:

"Iisus le-a răspuns și a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Mă căutați nu pentru că ați văzut minuni, ci pentru că ați mâncat din pâini și v-ați săturat.
Lucrați nu pentru mâncarea cea pieritoare, ci pentru mâncarea ce rămâne spre viața veșnică și pe care o va da vouă Fiul Omului, căci pe El L-a pecetluit Dumnezeu-Tatăl.
Deci au zis către El: Ce să facem, ca să săvârșim lucrările lui Dumnezeu?
Iisus a răspuns și le-a zis: Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca să credeți în Acela pe Care El L-a trimis. "

Intelegi care era contextul?
Hai sa mai vedem un alt context in care Hristos vorbeste despre mancare, in Ioan 4:
"Între timp, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Învățătorule, mănâncă.
Iar El le-a zis: Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o știți.
Ziceau deci ucenicii între ei: Nu cumva I-a adus cineva să mănânce?
Iisus le-a zis: Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis pe Mine și să săvârșesc lucrul Lui. "

Dupa cum vezi aici mancare=a face voia lui Dumnezeu.
Reply With Quote