Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Stii , mintea mi-a mers mai departe. incep sa inteleg.
O conditie esentiala pentru a intra in masonerie este sa fii monoteist. sa crezi intr-un singur Dumnezeu.
Normal, pentru ca cei care sunt politeisti nu vor accepta niciodata perceptele masonice care se bazeaza pe credinta monoteista.
intrand in interiorul masoneriei, iti modifica gandirea, si iti schimba credinta. devine o altfel de credinta monoteista. Schimba Dumnezeul. cu un altul, malefic. Atunci nu mai esti crestin.
Parerea mea.
Din aceasta clipa masonul, nu mai crede in Hristos, cred eu, nu stiu.
dar daca crede in Hristos si in cruce, atunci e grav.
ca si diavolul crede in Dumnezeu, Hristos si in puterea crucii. Doar ca se impotriveste lor.
Eu stiu? Se trece oare de partea cealalta a baricadei?
Asta e masoneria?
|
Masonul pe care il stiam eu (ca nu am mai tinut legatura), cand i-am spus ca masoneria lupta impotriva crestinismului mi-a ras in nas. Ca nu e adevarat, ca ei au preoti in organizatie(!), ca este un mod de crestere spirituala care se preteaza oricarei religii etc... Atunci abia fusese primit in organizatie.
M-am reintalnit cu el dupa un an,doi, progresase pe scara ierarhica si avea buzele sigilate cand era vorba de organizatie (nu mai avea verva de la inceput).
Dar fatada este de crestin (nu stiu daca merge saptamanal la Sf. Liturghie), dar stiu ca a mers prin Grecia la manastiri etc.. Preocuparile crestine au continuat, ca o modalitate de emancipare spirituala.
Se credea foarte "open minded", deci mai "crestin" decat crestinii (prin faptul ca el considera ca are o viziune de ansamblu, ca accepta ca valide si celelalte experiente religioase - a caror esenta ar fi filtrata si unificata de invataturile masonice bla,bla)
Eu am invatat ceva din atitudinea lui: daca un crestin imi vorbeste de crestere spirituala in primul rand (deci centrare pe propria persoana), mai mult decat despre Hristos si Biserica.. (in sensul ca Hristos si Biserica apar ca elemente de sprijin in progresul spitritual al individului) am motive sa fiu suspicioasa in privinta credintei lui.
(Aci este o capcana foarte fina, ti se pare ca omul este crestin, dar in fond el se idolatrizeaza pe sine.
De aceea si ajunge sa cada in capcana altor credinte, ca i se pare ca gaseste acolo elemente "lipsa" din crestinism si crede ca progresul spiritual justifica asemenea atitudine. Dar din start el nu este un slujitor al lui Hristos, ci un slujitor al sinelui)