View Single Post
Vechi 03.12.2010, 16:41:24
cristian67
Guest

Implicit Cararea Imparatiei

,,Cine nu se leapada de sine,nu poate sa vina dupa Mine''.Cine nu poate sa intrebe si nu se poate pleca sfatului unui parinte duhovnicesc,sau macar nu-l cauta,nu gaseste pe IISUS.Daca totusi vrea sa tie de urma lui Dumnezeu,dat fiind cu inima si cu mintea intinate de parere si mandrie,da de inselaciuni.De aceea-s randuiti duhovnicii,sa cumpaneasca duhurile ce le strabat mintea,sa cunoasca masurilefiecarui ins,si incotro ii inclina cumpana.Inca de demult marturisea proorocul Iordanului ca:,,Nu poate un om sa ia nimic,daca nu i s-a dat lui din cer''.Dar tot asa zic si cei inselati.Cum sa prindem inselaciunea din urma?Foarte usor de prins.Cei ce cu adevarat au darul de la Dumnezeu,vin la duhovnici sa intrebe,pe cand cei inselati nu vor,ci se tin mai presus de orice dar(am vazut ieri pe cineva care intreba ce diploma de medicina are Arsenie Boca si m-am cutremurat,as raspunde acelei persoane ca cei care au diplome nu stiu adevarata medicina,care e tamaduirea sufletului).Ei nu stiu ca fara de smerenie,nu dai de Dumnezeu(altii cer argumentatii,scepticii,care nu vor cunoaste pe Dumnezeu),ci de inselatorul,fara intrebare nu intri pe poarta,ci sari pe aiurea si cu talharii te socotesti.Ravna fara intrebare si parerea sar masura.,,In puterea darului ce mi s-a dat spun oricui,care este intre voi,sa nu nazuiasca mai sus decat i se cuvine,ci sa cugete cumpanit,fiecare precum Dumnezeu i-a impartit masura credintei''.