Of...
... a inceput sezonul de muzica pentru Craciun non-stop, reclame, poleiala si globuri in cantitati faraonice peste tot, a cadourilor "obligatorii"...va dura o luna si ne va abate sistematic atentia de la ceea ce este important- sarbatoarea Nasterii Domnului in sine; opune consumerismul- spiritualului; pana si filme de Craciun sunt o gramada...
Acu' in Statele Unite e moda sa nu se mai serbeze Craciunul, ci "sarbatorile de iarna"- ca sa nu ofenseze credinciosii altor religii- si cum Hannuka nu are aceeasi reverberatie in populatie, s-a redus dimensiunea publicitara data Crciunului, iar luna decembrie a devenit luna chletuielilor obligatorii pentru cadouri pentru toata lumea.
In copilarie, din cauza distorsiunilor bine cunoscute ajunsesem sa cred ca decembrie ne aduce 3 mosi: Nicolae, apoi Mos Craciun (cel mai important) si... Mos Gerila (avea o verisoara a mea o vorba de copil: Mos Gerila comunistu')! Nu pot sa inteleg cum rateaza publicitatea sansa de a introduce si acest concept, pentru un ultim branci al vanzarilor!
Cred ca este una ispitele veacului nostru- consumul!
|