View Single Post
Vechi 04.12.2010, 01:06:26
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Eu nu am inteles niciodata discursul potrivit caruia nimic nu s-a schimbat in cei 2000 de ani care au trecut de la intruparea Mantuitorului. Toate s-au schimbat, si lumea in care traim si oamenii.
Acum 2000 de ani mergeai cale de cateva zile ca sa dai peste urmatorul sat iar acum stam inghesuiti in 80 m patrati si numim acel loc casa. Ca sa dam de vecin nu trebuie sa ne punem la drum serios, il gasim in cei 80 de metri patrati alaturati casei noastre...
Societatea e schimbata - felul in care suntem inregimentati de mici in tot felul de structuri care ne plamadesc fiinta (cresa, gradinita, scoala, serviciu, etc.), responsabilitatile pe care trebuie sa ni le asumam pe plan profesional (pentru ca altminteri nu avem cum sa supravietuim financiar), rutina zilnica (,) care nu mai pastreaza aproape nimic din ce faceau oamenii acum 2000 de ani (ce mancam, cum mancam, unde facem cumparaturile, cum ne petrecem timpul liber, cum interactionam cu cei din jur, etc).

Probabil ca unii vor argumenta ca natura pacatelor pe care le face omul a ramas neschimbata. Esentialmente da, insa dat fiind faptul ca (,) contextul in care se manifesta omul s-a schimbat atat de mult, cred ca ar fi necesara o abordare nuantata a nomenclatorului de pacate al sec al XXI lea.
Cu alte cuvinte, mataluta propui sa aducem un "aer" de schimbare ? Ceva nou(new), o noua "primavara", care'va'sa'zica...Mai care parte nu o intelegeti din "BARBATUL este capul femeii" punct ? De ce rastalmaciti totul ? Sta scris clar ?...Da, atunci fie ca va/ne place or' nu, asta este LEGEA. Ei, comedie...