View Single Post
Vechi 04.12.2010, 18:36:27
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
S-au schimbat mult lucrurile. Pe atunci oamenii nu aveau minte, invatatura, cultura, discernamant. Nu gandeau, nu intrebau " de ce".
Cum adică, nu aveau învățătură, cultură, discernământ ? Nu gândeau ??? Isus, la 12 ani, a tăiat-o spre Templu, unde oameni învățați dezbăteau Cărțile. Mai fac, astăzi, acest lucru ? De câte ori ați auzit la templul unde mergeți să se facă o dezbatere cu adevărat intelectuală și duhovnicească ? Iar cele mai frecvente întrebări pe care le puneau ucenicii Învățătorului începeau cu "de ce ?" și "cum ?". Asta e tare, cu "oamenii nu aveau minte" ! Cum ar veni, erau așa, cam proști, în comparație cu noi.

Citat:
Se bucurau sa vada spectacol de rastignire pe cruci. L-au dat pe Iisus in schimbul unui talhar. Oare azi crezi ca ar face la fel?
Spre câtă cruzime sunt înclinați oamenii azi ! E suficient să vedeți emisiuni de tip "știrile de la ora 5" ca să vă dați seama că oamenii sunt însetați de răul altuia. În SUA am întâlnit și lupte cu gladiatori, doar că nu erau de-adevăratelea, fiindcă nu le mai dă voie Cezarul lor. Dar chiar și așa oamenii se înghesuie să plătească bilet, ba fac și pariuri. Sunt și lupte de-adevăratelea, echipe care se bat până de omoară: se cheamă sport. În unele "sporturi", există o singură regulă, care se enunță în felul următor: "nu există nici o regulă". În alte părți ale lumii, sunt la mare cinste luptele cu taurii. La câțiva ani o dată, se întâmplă să câștige taurul, caz în care gladiatorul învins devine erou național.

Citat:
Tu te-ai duce sa faci asta? Eu, sau altii de pe aici? Am face noi asta? Nu!!!
Ce să facem ? Adică nu L-am chinui pe Isus ? Păi, am și făcut-o. Explicația chinurilor Sale aceasta este: păcatul nostru. El, privind ca Dumnezeu, în trecut, prezent și viitor, a văzut și păcatele noastre. Cel puțin o picătură de sânge care a alcătuit sudorația hemoragică din Grădina Ghetsimani a fost provocată de înaintevederea păcatelor mele.

Citat:
Copiii nu mergeau la crese si gardinite, pentru ca femeile nu lucrau, se ocupau de ei si de familie.
Asta se întâmpla fiindcă alta era puterea de cumpărare atunci. Un tâmplar dintr-un sat prăpădit, pe nume "Nazaret", câștiga suficient cât să acopere cheltuielile întregii familii. De aceea, soția sa avea timp, ba chiar avea timp și că să plece de acasă cu lunile, ca să o îngrijească pe verișoara ei, Elisabeta, care căzuse grea, bărbată-su orbise și lucrurile amenințau să meargă prost din cauza vârstei înaintate a mamei. Oare femeile de azi, mai au vreme și bani să facă aceasta ? Nu prea, sunt silite să muncească, fiindcă, odată cu erodarea puterii de cumpărare, bărbații lor nu pot suporta toate cheltuielile casei cu ceea ce câștigă.

Citat:
Altfel ori fi fost preotii, bisericile cladiri (Biserica era numai una), religiile.
Preoții erau tot cam ca cei de azi. Bisericile clădiri semănau destul de mult cu cele de azi. Iar Biserica este și azi una singură.

Citat:
Nu era politica de azi.
Aici, în politică, sunt chiar cele mai puține schimbări.

Citat:
am abolit crucificari, tras in teapa, pedeapsa cu moartea (in marea parte a lumii), facem donatii, ajutam, etc.
Doamnă sophia, oficial, în mare parte din țările lumii, s-a abolit pedeapsa cu moartea. Dar să nu ne înșelăm singuri: am spus "oficial". Ați observat că toți cei care l-au judecat pe Ceaușescu în acel "proces" au murit ? Unul, într-un groaznic accident. Altul s-a sinucis. Al treilea, nu mai știu exact de ce.
Iar donații, ajutor etc, facem MULT mai puțin decât înaintașii noștri. Primii creștini puneau la mijloc tot, în afară de lucrurile lor personale.

Citat:
Si tu ca medic: nu mai prescrii piramidon si ventuze. Bolile sunt cam la fel in principiu, doar mai evoluate si la ele trebuie medicamente noi, aparatura noua, metode noi. Sunt chiar interzise azi unele lucruri vechi.
Eu, ca medic, practic o metodă neschimbată de mii de ani, de tratament cu ace (și cu ventuze, a propos !). Cel mai vechi text de acupunctură care se cunoaște, datează cu mult înainte de venirea lui Cristos și se termină cu cuvintele "așa după cum ne-au învățat înaintașii noștri". Și, credeți-mă, la mine vin mulți după ce au epuizat și au fost epuizați de tomograf, ecograf, medicamente noi, vaccinuri etc.

Citat:
Apropos de medicamente: ma intreb daca mai exista Cavit si Lecitina pulbere azi, ca as avea nevoie. Azi sunt alte chestii si nu ma pricep.
Desigur, dna sophia. Există Cavit și Lecitină (tablete, nu pulbere). La orice farmacie. Cum vă spuneam, prea puține s-au schimbat....

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote