Mai, fratilor si surorilor, putina dragoste sa aveti unul fata de altul, chiar si atunci cand va contraziceti! Nu va este de folos sa va vatamati intre voi sau pe cei mici…raspundeti voi pentru sminteala lor?... Noi abia avem raspuns pentru ale noastre!
Intentia Simonei e buna, contine invatatura de conduita crestina si invatam mult din ea, NUMAI CA NU TREBUIE LUCRATA CU FORTA!
Si cel mai pacatos cunoaste aceste invataturi, daca nu in totalitate macar 70% tot le stie. Voi ati uitat un lucru esential: Mantuitorul nostru Domnul Iisus Hristos nu a venit pt cei drepti ci pt cei pacatosi. El nu a venit pt cele cu fusta pana in pamant si batic pe cap si nefardate ori pt barbatii cu barba si cuvincios imbracati!!! Nu, el Hristos a venit pt pacatosi, pt talhari, pt cele care poarta fusta mini si decolteuri in biserica, pt cei care desfraneaza, asupresc…. Pt ei a venit Iisus, ca sa-i castige, ca sa-i schimbe, ca sa-i atraga la el! Cine isi apleca sufletul in fata lui daca nu desfranatele, cei care asupreau…ei erau cei care il cautau mai mult caci pt ei venise… Cum as putea eu sa mijlocesc pt punerea unui afis legat de conduita in biserica??? Vai mie!!! Sa raspund eu pt sufletele lor??? Eu abia, dar nici asa nu am raspuns pt ale mele, ma intreb chiar si recunosc ca e minune ca inca ma mai tine Dumnezeu!!! Cand iti pune Dumnezeu gandul cel bun si te chema la el, dupa o viata traita in desfranare, minciuna, mandrie nu iti da brosura si iti zice : vezi ca daca nu stai pe stanga/dreapta in biserica sau nu ai batic pe cap si fusta pana in pamant nu te primesc si nu te vreau!!! Cat va inselati!!! Asa ii cheama Dumnezeu, desfranati…. El ii iubeste asa cum sunt si tot el ii schimba, nu voi, ci el, Dumnezeu, pt mijlocirile Maicii Domnului, si ale sfintilor lucreaza in sufletele lor, in inimile lor. Nu e minune de la Dumnezeu ca sunt totusi in biserica si nu intr-un bar??? Cine suntem noi, si vai noua pt mandria noastra ca hotaram ca un pacatos prin tinuta nu are ce cauta in biserica. Adica Dumnezeu il chema in biserica si eu il gonesc??? Pai cine sunt eu? ..praf in vant, tarana…de ce ma ridic eu deasupra celei care vine in fusta mini in biserica?...nu sunt eu asemenea fariseului acuzandu-l pe vames?... Daca rugaciunea inimii lui bate la portile cerului si a mea , pt mandria mea nu se ridica de la pamant? Cine m-a pus pe mine judecator? Cine m-a pus pe mine sa hotarasc cine intra sau nu in biserica???
Dumnezeu lucreza, dar cu rabdare, cu atentie, cu dragoste ca nu cumva sa-l vatame pe credincios si sa-l piarda!!! In timp cea care nu si-a pus batic pe cap, luand aminte la ce se intampla in jurul ei si-l va punne, isi va lungi fusta…si tot asa. E bine sa existe brosuri legate de tinuta, conduita dar ele sa fie pt invatatura si nu ca obligativitate, ca bilet de intrare in biserica! Cu cata dragoste i-a primit Mantuitorul pe pacatosi, cu cata iubire. Cu cine a fost mai “dur” Mantuitorul? Oare nu cu invatatii, cu cei care luau aminte si se ingrijeau de aspect??? De unde stii tu soro, Simona, si toti ceilalti care ati votat pentru ca cei pe care vreti sa-i scoateti afara din biserica nu sunt cei din urma care vor fi mai mari decat cei dintai? O sa-mi spuneti ca nu-i scoateti afara? Dar atunci ce aveti pt ei? Dragoste crestineasca, mila, rabdare…. oare, le aveti voi pe acestea? Daca o femeie in fusta mini si decolteu la vedere, fardata, rujata primeste de la Dumnezeu gand ca starea ei nu e buna si-si lasa ale sale, prietenii, cluburile si calca pragul bisericii plina de vinovatie cautand salvare pt sufletul ei noi ar trebui in momentul acela sa o tragem de mana si sa-i spunem: nu ai vazut semnul de la intrare, ce cauti aici? Acest loc e doar pt cei cucernici, tu du-te de unde ai venit!!! Asta vrei soro? Sa raspunzi pt sufletul ei? Dumnezeu o chema si tu o gonesti pt ca ti-a ajuns? De unde stii tu ca acea pacatoasa/pacatos nu ajunge in timp sa se mantuiasca , sa-si mantuiasca sufletul si sa-si traga dupa ea si familia, prietenii… Asa se incepe, de la un gand bun, de la o invatatura citita, auzita…si, Dumnezeu lucreza! Nu ne-am tras/luat/cumparat biserica personala!!! Biserica e a tuturor! Multi sunt chemati, dar putini alesi, dar asta la sfarsit se va vedea.
Spunea un frate, Daniel cred, ca el nu a auzit de sfinti batausi! Daniele, frate, nici eu nu am auzit, si m-a invrednicit Dumnezeu sa citesc mult. De parinti duri, care iti vadeau pacatele si ti le osandeau am auzit, dar s-a pierdut din vedere ca ei stiau cum sa lucreze cu fiecare suflet ca sa nu-l piarda. Am avut parinti si avem inca care lucreaza diferit cu fiecare suflet, adica pe unul il cearta rau iar pe altul il primeste cu bratele deschise, amandoi pacatosi fiind! Mai fratilor, surorilor, noi nu suntem asemenea sfintilor parinti, discernamantul nostru este atrofiat. Sa fim atenti ca prin obligativitatea asta a tinutei sa nu-i pierdem pe cei chemati de Dumnezeu! Dumnezeu nu ne-a rabdat pe noi pana acum? Nu e minune ca nu ne-a scos afara din biserica pt pacatele noastre. Daca in fata celor adunati la biserica s-ar fi spus pacatele nostre??? Am fi murit de rusine!!! Daca ni s-ar fi spus atunci: tu nu esti fiu/fica al acestei biserici, uite cate ai facut!!! Dragoste fratilor, surorilor si rabdare multa cu cei mici, mai ales ca s-ar putea ca cei mici sa depuna o ravna pt cele bune cum nu am avut-o noi toata viata. Brosurile sunt bune, dar spre invatatura…..si apoi fratilor, surorilor, cand preotesele vin fardate si fara batic pe cap (lucru vazut de mine prin locurile umblate)nu iti vine sa te duci la ele si sa le spui: auzi, tanti, ce faci?Eu pun afis despre tinuta si tu ca preoteasa apari asa?.... Oare nu nu ai auzit tu cum trebuie sa fie femeia in biserica!!!
Sunt pt brosuri ca invatatura si contra celor care vor sa faca tinuta bilet de intrare in biserica!!!
Ia uitati ce zice Sfantul Ioan Gura de Aur despre cat de mult ne iubeste Dumnezeu!!!:
Sfantul Ioan Gura de Aur
Despre Rai si Scriptura
Despre iubirea lui Dumnezeu pentru noi
Despre "Sezut-a Imparateasa de-a dreapta Ta"
(cap. XI )
"Dumnezeu și-a dorit pentru Sine o desfrânată? Da, la firea noastră desfrânată mă refer. Dumnezeu dorește o desfrânată? Omul, dacă poftește o desfrânată este osândit, iar Dumnezeu o dorește pe aceasta? Foarte mult! În timp ce omul, însă, poftește desfrânata ca să se facă desfrânat, Dumnezeu o dorește ca să o preschimbe în fecioară. Astfel, pofta omului înseamnă pierderea celei desfrânate, în timp ce dorirea lui Dumnezeu înseamnă mântuirea acesteia.
„Cel mare și puternic” a dorit o desfrânată? Și de ce? Ca să devină Mire. Și ce face? Nu trimite la aceasta pe nici unul dintre robi, nu-l trimite pe înger, nici pe Arhangheli, pe Heruvimi și Serafimi, ci El însuși Se apropie ca un iubit. Din nou, auzind despre iubire, să nu crezi că este pătimașă.
Alege înțelesurile cuvintelor, așa cum albina cea mai bună atinge florile, ia nectarul, lăsând florile. A dorit o desfrânată? Și ce face? N-o ridică pe ea sus, căci nu vroia s-o înalțe desfrânată la cer, ci coboară Acesta pe pământ. Vine spre desfrânată și nu Se rușinează. Vine la coliba acesteia și o află beată. Și cum vine? Nu-Și golește ființa, ci Se face așa cum era desfrânata. Nu la gândire, ci la fire devine ca aceasta, pentru ca să nu se sperie, să nu fugă, văzând că El nu este căzut ca ea. Vine spre desfrânată și Se face Om. Și cum Se face? Se zămislește în pântece, se mărește câte puțin și vine pe drumul vârstei mele. Cine? Iconomia, nu dumnezeirea, înfățișarea de rob, nu de stăpân, trupul meu, nu ființa Aceluia, crește încet și Se amestecă cu oamenii, cu toate că o află pe aceasta plină de răni, chinuită, hărțuită de demoni. Și ce face? Vine spre ea. Aceea L-a văzut și a fugit. I-a chemat pe magi. „Ce, vă temeți de Mine? Nu sunt judecător, ci doctor. N-am venit ca să judec lumea, ci ca să mântuiesc lumea”. I-a chemat îndată pe magi. Oh, biruința și paradoxul lucrurilor! Magii, pe dată s-au făcut începători. Și S-a aflat în iesle Cel ce ține universul, și S-a înfășat în scutece, Cel Care Se îngrijește din totdeauna de toți. A ridicat templu și Dumnezeu S-a sălășluit în el. Și au venit magii, și îndată I S-au închinat. A venit vameșul și s-a făcut evanghelist. A ajuns desfrânata și a devenit fecioară. S-a oprit și cananeanca și s-a desfătat cu iubirea de oameni.
Acest Iubit nu i-a cerut socoteală despre păcate, ci i-a iertat greșelile și fărădelegile. Și ce face? O ia pe aceasta și Se unește cu ea. Și ce-i dă acesteia? Inelul. Care inel? Pe Duhul cel Sfânt.
Sfântul Pavel spune: „Cel ce ne întărește pe noi împreună cu voi este Dumnezeu…, și ne-a și pecetluit pe noi, și a dat arvuna Duhului în inimile noastre”. Pe Duhul Sfânt i l-a dat acesteia. După aceea i-a zis: „Nu te-am sădit în Rai? Răspunde!”. „Da”. „Și cum ai căzut de acolo”? „A venit diavolul și m-a luat”.
„Ai fost sădită în Paradis și te-a scos afară? Uite, te sădesc în Mine. Eu te țin. Cum, nu îndrăznești să vii la Mine? Nici în cer nu te urc, ci mai bine aduc cerul aici. în Mine însumi, Stăpânul cerului, te sădesc pe tine”! (Sfantul Ioan Gura de Aur - Despre Rai si Scriptura; Despre iubirea lui Dumnezeu pentru noi; Despre "Sezut-a Imparateasa de-a dreapta Ta")"
|