07.06.2007, 13:42:59
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de odin
Discuta despre altceva... Pune o lumina ortodoxa insa asupra oricarei discutii, subtil, fara sa dai conotatii religioase... Comporta-te ca un crestin (atentie insa... asta nu inseamna ignoranta, lipsa de flexibilitate, mandrie, agresivitate, etc). Mai devreme sau mai tarziu, cand iti vei crea un suport, cand vei avea o legatura, cand deja vei demonstra ca esti in stare sa sustii un adevar, atunci acela isi va face singur o parere corecta despre ce inseamna crestinismul.
Binenteles, daca cineva te provoaca, iar miza este credibilitatea ta.. poarta o discutie civilizata. Asta insa intr-adevar iti va solicita un bagaj solid de cunostinte teologice... DACA NU STAPANESTI BINE ASPECTELE IMPORTANTE ALE CREDINTEI NOASTRE, TACI.
Ai grija si la argumentele atat de folosite de unii dintre noi, care sunt depasite si nu au valoare... (de ex. in cazul icoanelor...` Noi nu ne inchinam materiei, ci ...`. Pai nici `paganii` nu se inchinau materiei... Si mai ales daca ne gandim la faptul ca mai zicem si ca icoana este impartasitoare de har.... ne face unu` praf... Asa ca zi-i: `Ne inchinam pentru ca ceea ce reprezinta icoana este ADEVARAT, REAL. Greseala idolatrilor nu era ca se inchina materiei - nici nu se inchinau... ci ca reprezentarea era una FALSA... vezi `Teologia Dogmatica` a lui Staniloaie).
|
si dupa ce facem ca tine, in final ii spunem la ala de insfarshit ne-a imbratzishat credintza: poi stii, bine ca mi-a reushit pasientza, dar acum findca nici eu nu prea stiu ce vorbesc dar bine ca in mod subtil te-am facut si pe tine ortodox... ca atare te-am cam pacalit... de am ajuns amandoi ca doua ratze capiate ce ne facem? hm? ia sa mergem noi la un popa adevarat sa vedem daca e liber si sa i te las in grija ca doar ce ma fac eu cu unul ca tine ca stiu ca nu-s prea in stare sa ascult ce m-au invatzat unii mai dashtieptzi cum este de exemplu Parintele Staniloaie... :D asha ca nu stiu cum facem... mai bine ia si dumneata si citeshte cartea respectiva si te vei dumirii... eu trebuie sa plec fiindca ma cam grabesc... ???
:D:D:D:D:D
|