View Single Post
Vechi 04.12.2010, 20:58:02
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Annijo Vezi mesajul
Voi ati uitat un lucru esential: Mantuitorul nostru Domnul Iisus Hristos nu a venit pt cei drepti ci pt cei pacatosi. El nu a venit pt cele cu fusta pana in pamant si batic pe cap si nefardate ori pt barbatii cu barba si cuvincios imbracati!!! Nu, el Hristos a venit pt pacatosi, pt talhari, pt cele care poarta fusta mini si decolteuri in biserica, pt cei care desfraneaza, asupresc…. Pt ei a venit Iisus, ca sa-i castige, ca sa-i schimbe, ca sa-i atraga la el! Cine isi apleca sufletul in fata lui daca nu desfranatele, cei care asupreau…ei erau cei care il cautau mai mult caci pt ei venise… Cum as putea eu sa mijlocesc pt punerea unui afis legat de conduita in biserica??? Vai mie!!! Sa raspund eu pt sufletele lor?
Eu abia, dar nici asa nu am raspuns pt ale mele, ma intreb chiar si recunosc ca e minune ca inca ma mai tine Dumnezeu!!! Cand iti pune Dumnezeu gandul cel bun si te chema la el, dupa o viata traita in desfranare, minciuna, mandrie nu iti da brosura si iti zice : vezi ca daca nu stai pe stanga/dreapta in biserica sau nu ai batic pe cap si fusta pana in pamant nu te primesc si nu te vreau!!! Cat va inselati!!! Asa ii cheama Dumnezeu, desfranati…. El ii iubeste asa cum sunt si tot el ii schimba, nu voi, ci el, Dumnezeu, pt mijlocirile Maicii Domnului, si ale sfintilor lucreaza in sufletele lor, in inimile lor. Nu e minune de la Dumnezeu ca sunt totusi in biserica si nu intr-un bar??? Cine suntem noi, si vai noua pt mandria noastra ca hotaram ca un pacatos prin tinuta nu are ce cauta in biserica. Adica Dumnezeu il chema in biserica si eu il gonesc??? Pai cine sunt eu? ..praf in vant, tarana…de ce ma ridic eu deasupra celei care vine in fusta mini in biserica?...nu sunt eu asemenea fariseului acuzandu-l pe vames?... Daca rugaciunea inimii lui bate la portile cerului si a mea , pt mandria mea nu se ridica de la pamant? Cine m-a pus pe mine judecator? Cine m-a pus pe mine sa hotarasc cine intra sau nu in biserica?)"
Citat:
Īn prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Si pentru noi impatimiti exista Biserica lui Hristos!
Ca nu pentru cei sanatosi a venit Iisus, fiul lui Dumnezeu, si nu pentru cei fara de pacate!
Ci si pentru mine, care sunt si bolnava si pacatoasa!
Imi cer din nou iertare pentru indrazneala si mandria mea!

Citat:
E bine sa existe brosuri legate de tinuta, conduita dar ele sa fie pt invatatura si nu ca obligativitate, ca bilet de intrare in biserica! Cu cata dragoste i-a primit Mantuitorul pe pacatosi, cu cata iubire. Cu cine a fost mai “dur” Mantuitorul? Oare nu cu invatatii, cu cei care luau aminte si se ingrijeau de aspect??? De unde stii tu soro, Simona, si toti ceilalti care ati votat pentru ca cei pe care vreti sa-i scoateti afara din biserica nu sunt cei din urma care vor fi mai mari decat cei dintai? O sa-mi spuneti ca nu-i scoateti afara? Dar atunci ce aveti pt ei? Dragoste crestineasca, mila, rabdare…. oare, le aveti voi pe acestea? Daca o femeie in fusta mini si decolteu la vedere, fardata, rujata primeste de la Dumnezeu gand ca starea ei nu e buna si-si lasa ale sale, prietenii, cluburile si calca pragul bisericii plina de vinovatie cautand salvare pt sufletul ei noi ar trebui in momentul acela sa o tragem de mana si sa-i spunem: nu ai vazut semnul de la intrare, ce cauti aici? Acest loc e doar pt cei cucernici, tu du-te de unde ai venit!!! Asta vrei soro? Sa raspunzi pt sufletul ei? Dumnezeu o chema si tu o gonesti pt ca ti-a ajuns? De unde stii tu ca acea pacatoasa/pacatos nu ajunge in timp sa se mantuiasca , sa-si mantuiasca sufletul si sa-si traga dupa ea si familia, prietenii… Asa se incepe, de la un gand bun, de la o invatatura citita, auzita…si, Dumnezeu lucreza!!
Citat:
Un astfel de afis s-ar putea face, nu ca si o obligativitate, ci ca si o atentionare. Nu doresc indepartarea credinciosilor de la Biserica. Nu o data mi s-a intamplat ca sa intru in pantaloni mulati sau fardata, etc pentru ca nu stiam ca trebuie sa am o infatisare cuviincioasa. Poate concepute in asa fel incat sa se subanteleaga ca oricine vine la Hristos este bineprimit si nu va fi dat afara, dar in timp ar fi bine primita o infatisare si un comportament corespunzator! Daca nu cartim cand purtam o anumita tinuta obligatorie la joburile noastre cu atat mai mult sa nu ne deranjeze ca suntem sfatuiti de Biserica spre un mult mai mare folos!
Citat:
Spunea un frate, Daniel cred, ca el nu a auzit de sfinti batausi! Daniele, frate, nici eu nu am auzit, si m-a invrednicit Dumnezeu sa citesc mult. De parinti duri, care iti vadeau pacatele si ti le osandeau am auzit, dar s-a pierdut din vedere ca ei stiau cum sa lucreze cu fiecare suflet ca sa nu-l piarda.

Citat:
Dar eu nu vrau ca sa impunem ci sa atragem atentia, nu vreau sa dam palme caci nu suntem sfinti si nici in masura sa o facem, asa cum a primit si Arie (daca bine tin minte) ci sa mustram cu blandete. Si sa nu uitam, ca insusi Dumnezeu spune: ,,pe acela pe care-l iubesc, pe acela il si mustru si-l pedepsesc.'' Eu cred ca doar Dumnezeu este in masura sa pedepseasca, dar Biserica poate sa ne dojeneasca (observație cu caracter moralizator).

Citat:
Sunt pt brosuri ca invatatura si contra celor care vor sa faca tinuta bilet de intrare in biserica!).
Imi pare nespus de rau pentru ca s-a inteles faptul ca aceasta brosura trebuie sa fie un bilet de intrare in biserica. Viata mea anterioara sta marturie ca daca asi fi fost oprita atunci cand nici macar nu stiam bine ce inseamna Dumnezeu, astazi nu asi fi stat in fata calculatorului ca sa scriu acest lucru!!!
Din contra, stiu cat de mult mi-a lipsit sa fiu indrumata. Cati ani am smintit si cati ani puteam sa ofer cu totul altceva celor din jurul meu!
Dar mai stiu ceva, Dumnezeu din toate lucrurile scoate folos!!!!!
Cate lucruri n-am facut gresite si cei din Biserica la care mergeam m-au tinut minte.
Iar cand, peste ani, am constientizat multe lucruri, atatea cate Dumnezeu mi-a permis, mi-a fost intai atata de rusine incat mi-a venit sa intru in pamant, dar mai apoi m-am bucurat.
Si stiti de ce? Pentru ca Dumnezeu a lucrat la mandria mea!
Pentru ca mandria mea a fost mare. Pentru ca mandria mea este inca mare, este ca un ,,mic'' monstru acolo in mine cu care trebuie sa dau mereu ,,fata in fata''!
Mi-a spus cineva faptul ca atunci cand interlocutorul nu intelege exact ceea ce doresti, primul vinovat esti tu!!!
Pentru asta este confesiunea mea si pentru cei care spuneau ca omul venind la biserica incet, incet isi ajusteaza comportamentul!
Lor nu le-am dat nici un raspuns pana acuma - dar iata momentul potrivit a venit!

Citat:
Foarte tare ideea ta cu tiparirea unei carti cu reguli. Ar putea fi data gratuitut tuturor celor care vin la Biserica.
Si in rest chiar ca ar fi la latitudinea fiecaruia!
Reply With Quote