Citat:
În prealabil postat de AteulCelPlictisit
Din pacate si eu figurez ca fiind Ortodox, desi am cerut familiei sa ma treaca ca ateu in recensamant. Cat despre celelalte mici detalii precum botezul, chiar ti se par ca sunt atat de semnificative incat sa ai nevoie de "invalidare"?
Taxa de cult zici ca se numeste? Ai putea sa imi dai si mie detaliile? Am intrebat familia mea si ei spun ca nu stiu nici o astfel de taxa oficiala, cel putin nu e oprita "pe fluturas" sau ceruta oficial, din cate stiu ei. Chiar si asa mai doneaza la biserica si platesc ce cere biserica. Eu sunt singurul ateu din familie deci nu le pot impune sa nu plateasca. Banii lor, treaba lor.
Chiar te rog sa ne (sau cel putin ma) tii la curent cu ce mai afli.
|
Taxa de cult dupa o definitie data de majoritatea pe care ii cunosc si o platesc inclusiv parintii mei, este o taxa ne-oficiala pe care trebuie sa o platesti bisericii de care apartine zona ta, altfel cand vei avea nevoie de servicii din partea dumnealor(botez/nunta/inmormantare/binecuvantare casa etc) vor refuza. Ca sa vezi, si noi care credeam ca ei slujesc pentru dumnezei si bunatate defapt le trebuie bani. Nimic nou.