View Single Post
Vechi 06.12.2010, 16:01:29
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 280. Cei 14 magnifici de la Pucioasa (IV)

280. Cei 14 magnifici de la Pucioasa (IV)

De acum, “legănuțul” va fi purtător și aducător de Duh Sfânt, care vine să-i mângâie pe liderii pucioși atât de necăjiți și de întristați de neascultarea lui Iliuță față de ei. Mihaela leagă cuvintele cu mult talent lacrimogen, amintindu-și de basmele copilăriei și de romanele adolescenței, printre care “Toate pânzele, sus!” scris de Radu Tudoran. Tot ea distribuie și rolurile principale: Nicușor este un fel de Anton Lupan plângăcios ca un prunc care se leagănă cu corabia-legănuț, Mihaela este un fel de Adnana îndurerată care face noduri marinărești la odgonul proorocesc al aducerilor-aminte, iar pe “Domnul” Pucios îl așează pe sus pe catarg, în rolul lui Ismail, care scrutează orizonturile, înfășurat în steagul românesc și cu năframa “Noului Ierusalim” fluturând-o energic din mână. Iar lui Iliuță nu i-a mai rămas decât rolul lui Spânu, care-i disprețuiește și-i neiubește pe cei doi lideri pucioși:

“Legănați-vă în Duhul Meu ca într-un legănuț. Căutați cu Duhul Meu, Care vă mângâie pe voi. Uitați-vă în voi, și uitați-vă în Mine ca să vedeți, fiindcă în cartea Mea cu voi Eu M-am așezat cu voi și cu multe taine peste voi. Răvășiți-vă aducerile-aminte ale zilelor tainelor Mele cu voi și legați-le firul și veți vedea înapoi și înainte, și veți vedea tot mai desăvârșit locul Meu de lângă voi și locul vostru de lângă Mine, și așa vom lucra mereu, mereu de acum, că a venit iară și iară vremea cea dulce care vă învață prin dureri să fiți voi vremea Mea, fiilor. Îmi sunteți așa de dragi când sunteți îndurerați! Sunteți așa de frumoși când plângeți! Sunteți atât de slăviți când sunteți disprețuiți și neiubiți, că nu oricine are de la Mine darul cel mare de a vă iubi pe voi cu tot dragul, fiilor. Hai să plutim și să ne dăm în leagăn și să ne mângâiem. Hai, fiilor! Toate pânzele sus! Eu, Domnul, sunt sus pe catarg, cu steagul român și cu năframa Noului Ierusalim pentru biruința cea mare mereu, mereu pentru Mine și pentru voi. Fiți stegari cu putere multă. Priviți mereu la stânca aceea din care ați fost luați ca să fiți ai Mei, și stați în ea ca să fiți. Cine voiește să fie ca Mine, să se uite la voi” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21 septembrie 2002)

Așadar, liderii pucioși Mihaela și Nicușor sunt de acum încolo etalonul desăvârșit pentru creștini: cine vrea să fie ca Hristos, să nu se mai uite la Hristos, ci să se uite la ei.