View Single Post
Vechi 08.06.2007, 00:10:23
irina-elena irina-elena is offline
Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Implicit

multumesc pt raspuns, odin. intelept ai gandit, ca faptele trebuie sa mearga inaintea demonstratiilor retorico-teologice. din pacate,eu nu prea stralucesc prin virtuti asa incat nu pot provoca vreo revelatie cuiva privind calitatea mea de crestin ortodox, ca in povestirea ta. bine, asta nu inseamna nici ca fac ceva iesit din comun de rau, dar am destule pacate, asa ca mai bine-mi vad de viata mea si nu ma lansez indiscutii decat, vorba ta, daca m-ar provoca cineva.
o sa relatez si eu ceva: la un preot ortodox din america vine un roman si-i spune: ,,parinte, eu sunt ortodox-beau,fumez, nu ca astia de pe aici". ca si cum calitatea de ortodox il legitima la pacate din acestea mai,,domestice".
mare pacat ca multi dintre ortodocsi avem o viziune mai laxa asupra moralei si eticii. biserica e buna, dar noi, traitorii suntem pacatosi si cred ca de asta nici nu avem obrazul sa facem lucrare de convingere a altora. la noi, la romani sunt multe zicatori care atesta usurinta cu care privim viata spirituala:,,nici toate ale preotului, nici toate ale doctorului", sau ,,nici pe dracu sa-l vezi, dar nici cruce sa-ti faci" , sau,, sa nu faci ce face popa, sa faci ce spune popa" ca si cum ar fi de la sine inteles ca popa ortodox e duplicitar.
Reply With Quote