Subiect: Icoane
View Single Post
Vechi 06.12.2010, 23:17:59
addavv addavv is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2010
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Am postat pe pagina anterioara un link care contine un articol despre icoane si iconari apartinand Sfantului Ioan Maximovici. Daca nici ce scrie acolo nu e vrednic de crezare, apoi eu mai mult nu spun.
Imi pare tare rau ca nu ai de gand sa intrebi un parinte (duhovnic, ca el iti e cel mai apropiat) despre acest lucru si esti deja foarte convinsa ca ai dreptate.

Voi intreba cu siguranta preotul, n-am fost niciodata suficient de atenta ca sa vad cum face un preot semnul de binecuvantare. Si cu atat mai putin nu stiu semnificatia modului in care trebuie asezate degetele pentru asta.

Ieri, cand am citit cele scrise de tine, prima mea reactie a fost una de tulburare.

Dar apoi am rasfoit cartea cu paraclisul de la Manastirea Sihastria - pictat in intregime de Irineu Protcenco (despre care am povestit cum lucra) si nu pot sa cred ca el ar fi gresit. Lucrarea lui a fost in grija Parintelui Cleopa si a Parintelui Paisie Olaru, cei doi mari duhovnici ai nostri. Cu siguranta ei ar fi observat ca ceva e in neregula.

Iertare daca te-am suparat ...
Te sfatuiesc cu draga inima sa ai grija si sper sa-mi urmezi sfatul.
Reply With Quote