View Single Post
Vechi 08.06.2007, 02:08:50
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai-g
Biserica Romano-Catolica declara ca " metodele de reglementare a nasterilor bazate pe autoobservatie si recurgerea la perioadele nefertile sunt conforme cu criteriile obiective ale moralitatii. Aceste perioade respecta trupul sotilor, incurajeaza afectiunea dintre ei si favorizeaza educarea unei libertati autentice" ("Catehismul Bisericii Catolice", art. 2370, in vers. rom., p.493).

B.O. nu a formulat pana in prezent un punct de vedere oficial privitor la planificarea familiala.

Ce parere aveti despre acesta pozitie a Bisericii Catolice? Credeti ca e intr-adevar morala?
Eu sunt de acord cu ce scrie intr-un articol mai nou aici pe site,si anume ca este impotriva fiintei umane si impotriva Domnului acest planning familial,care nu e decat eugenie curata,e crima.El distruge iubirea prin tehnica si rigiditate pervertind-o si reducand-o la nimic.Ce fel de iubire e aceea cand omul nu cauta decat sa-s satisfaca nevoile trupesti si arunca copiii pe fereastra de cate ori face "planning".Asta e o perversiune si cine face asa ceva e crestin doar cu numele.Asta e pozitia mea ferma.Referitor la cel mai cumplit aspect,avorturile,pentru ca pana acum m-am referit la prezervativ,referitor la avorturi ce sa mai zic sunt cele mai oribile crime.Pilulele anticonceptionale tot crima.Crima impotriva cui le ia prin efectele secundare pe care le au si uitarea aceluia vruta sau nevruta ca a pacatuit(ipocrizie,ignoranta),si,desigur,uciderea spiritului de iubire reducandu-se acesti oameni la instrumente sexuale pe ei si altii.Ganditi-va la aceia care nu pot avea copii din cauza unei malformatii sau ca s-au nascut sterili.Cat nu si-ar dori ei un copil pe cale naturala.Bineinteles,nici ei nu au scuze pentru orice deviere de la normal.
Reply With Quote