Pentru ANDREICOZIA
Andrei, spune-ne si noua ce inseamna in acceptiunea ta cuvantul erezie! Si daca crezi sau nu ca exista posibilitatea ca tu sa fi in inselare.. Mai ales la a doua intrebare raspunde, dar nu ocoli subiectul.. Fii concis si spune ce crezi(spune ce crezi inseamna deja inselare, adica spune tu cel inselat ce debitezi tu- cel ce "ai pareri "si imi abtin rasul, "opinii".. ca asta este definitia inselarii, a oitei care a plecat din staul si se joaca impreuna cu lupii care-i soptesc cu batjocura bineanteles ca el e mai destept, ca nu e bine sa fi oita, ca e puternic si ca are o minte ascutita si asa biata oita inselata si umflata e mandrie incepe si crede ea aparte toate si vine cu reforme si cu "opinii" si cu expresii si se transforma fara sa stie intr-o oita eretica.. si ea iese din staul des si nu mai asculta sfaturile niciunuia din staul, zice despre tot ce-i arata evident greseala ca sunt minciuni, ca ea stie mai bine, ca e oita desteapta si puternica si cu minte ascutita.. si incepe si vorbeste de marginea universului si reflecteaza ea cu usile imaginatiei si ale ratiunii deschise, despre care daca ar fi intrebat in staul pe cei mai vechi ar fi aflat ca aceste usi nu trebuiesc folosite caci sunt "porti" de intrare a satanei in suflet, ca pe aici arunca vrajmasul momeala frumos colorata si "indreptatita", ca aici mintea trebuie sa se pazeasca sa nu intre in discutie cu aceste ganduri numite de Sfintii Parinti"parere de sine")Asadar, spune ce crezi, accepti macar ca idee numai ca exista probabilitatea macar ca tu sa fi in inselare si inca intr-una atat de mareincat sa ajungi sa numesti intunericul lumina si invers? Caci intotdeuna ereticul nu o face cu buna stiinta ,ci el se crede mai intelept, mai deschis, mai bun si mai ales mai binevoitor, mai bun vazator si intelegator al tainelor decat Sfintii cei din staul care Sfinti ca si acel Sfant din Pateric intrebat fiind despre o taina din scripturi a fost singurul care a raspuns "NU STIU" fiind imbratisat apoi de Avva Antonie spunandu-i "cu adevarat Avvo, tu AI AFLAT CALEA,CA AI ZIS "NU STIU".. Dar tu Andrei ai aflat o alta" cale", pe care Parintii Bisericii o numesc erezie, adica minte inselata de diavolul.. cum comentezi ,in legatura cu cele de mai sus si ce raspunzi la ce te-am intrebat?
|