trezvia Andrei este paza mintii, ori tu esti "deschis" esti ,"rational"!
Nu se impaca! Dupa definitia ta paza mintii de catre ispita rationala este inutila,bun am inteles!(cu mila te citesc)
si "adevarata" trezvie este sa te pazesti de ce invata Biserica si Sfintii Parinti trezvitori care s-au pazit atata si au trait prin pustii si prin pesteri..Spune-mi Sfantul Isaac Sirul care indeamna la pazirea mintii de gandirea propie greseste? Ca el asa a ajuns la rugaciunea vazatoare..
Trezvia ta ce roade are? ca dupa roade se cunoaste pomul..Daca ziceti ca pacat nu aveti pacatul vostru ramane.. ortodoxul mereu zice ca e inselat, cel putin asa invata Sfintii Parinti, de aici si vine lepadarea de sine si neancrederea in propiile ganduri ca asa cum cioara se lauda cu puii ei asa si mintea intunecata zice de gandurile ei intunecate ca ar fi bune..Unica metoda ca sa nu aluneci in aceasta groapa cu false lumini este sa accepti smerit ce cacacios esti ,ce inselat, ce pacatos, etcetera..
raspunde te rog la subiect, nu le mai devia in stalp.. Tocmai ti-am dovedit ca invatatura ta de sine traitoare si "trezvitoare" este inselaciune demonica.. comenteaza cu argumente subiectul.. Nu exista diavol? nu ne pacaleste el cand intram in discutie cu gandurile? cum e? Tu zici ca ti usa deschisa si ca nu numai ca nu respingi gandurile ci le inviti, le hranesti(Doamne miluieste).. Care e adevarul? se intelege ca diavolul ne invata si ne vrea binele si ca sfintii nu vor ca noi sa stim asta.. Esti, dragul meu Andrei, avocatul diavolului!
|