Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 08.12.2010, 12:24:37
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sf Francisc nu a participat personal la cruciadă, fiindcă nu avea această posibilitate. Era călugăr, iar la războiul sfânt nu pot participa nici preoți, nici călugări cu arma în mână (în afara unor ordine de frați militari, special constituite). Dar rolul sfântului în organizarea cruciadei a fost unul de prim plan. La chemarea sa, mulți creștini și-au încins armele și au plecat spre Țara Sfântă. Ca predicator, sfântul a făcut pentru cruciadă poate mai mult decât 1000 de soldați.

Anterior tonsurii sale în monahism, Francisc a participat la acele mici războaie care opuneau statele italice unul altuia. Într-un asemenea război a fost rănit și luat prizonier. Prizonieratul său a durat aproximativ un an.
Va multumesc.Am fost la Assisi,eram intr-o calatorie turistica cu autocarul.Mereu m-a impresionat viata acestui sfant.In plus sunt un fan al filmului ,,Brother Sun,Sister Moon" a lui Franco Zeffirelli.Remarcabila si uluitoare aceea initiativa a sa de a merge la sultanul ,,sarazinilor"(termen generic).

Am citit ca a cerut sa fie ingropat ,,să fie pus gol-goluț pe pământul gol.".Cumva precum Iov: ,,Și a rostit: "Gol am ieșit din pântecele mamei mele și gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!"(Iov 1:21).

Parca el a spus ,,Lord, make me an instrument of your peace; where there is hatred, let me sow love; where there is injury, pardon; where there is doubt, faith; where there is despair, hope; where there is darkness, light; and where there is sadness, joy.”

O zi buna in continuare.

Last edited by Scotsman; 08.12.2010 at 13:12:36.
Reply With Quote