281. Spiritismul se exacerbează din nou la “Noul Ierusalim”- Pucioasa (I)
281. Spiritismul se exacerbează din nou la “Noul Ierusalim”- Pucioasa (I)
La soborul sfinților arhangheli Mihail și Gavriil (pe stil vechi), liderii pucioși au reușit un nou număr de prestidigitație spirituală: aducerea de pe lumea cealaltă a spiritului lui nea’Mișu (Dănciucă Gheorghe, zis și “păstorul Daniel”, decedat cu numai un an în urmă). Experimentul nu este deloc singular, pucioșii fiind experimentați în asemenea numere de iluzionism. Neobișnuită este însă virulența cu care spiritul lui nea’Mișu este manipulat pentru a înfiera cu mânie proletară pe cei care au îndrăznit în ultima vreme să facă dezvăluiri incendiare despre liderii pucioși, “căpeteniile” Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu.
De la bun început se sugerează că oamenii care nu-i recunosc pe liderii pucioși drept “căpetenii” nu sunt statornici și nu au viață în slavă și nu vor “să fie mici”:
“Eu sunt Cel ce sunt! Sunt Domnul Iisus Hristos și Mă mărturisesc pe Mine Însumi cine sunt, căci Tatăl Meu Savaot Mi-a dat toată puterea în cer și pe pământ, fiindcă M-am coborât din cer pentru om și M-am întrupat în Fecioară ca să Mă nasc Prunc mic și să-i dau omului pildă să fie mic și să crească tot așa, să nu crească mare, că el așa a crescut și așa crește și nu rămâne statornic omul, că nu are căpetenie peste el ca să învețe să fie mic, să fie statornic, să aibă viață în slavă, în ascultare ca a îngerilor, care au căpetenie peste ei și sunt în slavă, în mare slavă, în mare aplecare, și tot așa și lucrare.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 21 noiembrie 2010)
Duhul ce se autointitulează “Mihail, căpetenia oștirii îngerilor” anunță voalat tema zilei: vor fi judecați aspru cei care s-au dovedit în ultima vreme a fi cu multă încăpățânare pentru susținerea necredinței lor în ideologia eretică de la Noul Ierusalim, și pentru trădările celor care i-au părăsit pe liderii pucioși și au trecut la demascarea lor, și pentru căderile lor din rangurile pucioșești, deținute până nu demult de către cei care au dezertat:
“Mihail, căpetenia oștirii Domnului, îngerul Meu, strigă acum peste cei ce iubesc cuvântul Meu: Să stați bine și cu frică și cu mare luare aminte să stați și să ascultați, că e vreme cu căderi și cu încăpățânare pentru necredință și pentru trădări și pentru căderi, iar Domnul vă învață salvarea!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 21 noiembrie 2010)
Duhul pucios face apoi o paralelă cu episodul biblic în care Iisus îi somează pe ucenici să-și exprime cu voce tare părerea despre persoana Sa și să spună cine cred ei ce este Cel din fața lor. După ce s-a autointitulat “Domnul Iisus Hristos”, duhul pucios pretinde ca cei adunați la Pucioasa să se exprime în același fel (public, adică) și să răspundă la aceeași întrebare: “cine este acela care le vorbește?” Cu alte cuvinte, “mânăstire într-un picior, ghici, ciupercă, ce-i?” Analogia cu episodul biblic este însă viciată de câteva elemente esențiale. În primul rând, ucenicii care erau întrebați de Iisus Îl aveau în față și-L auzeau vorbindu-le cu vocea Lui. Adepții pucioși nu au pe nimeni în față, decât pe liderii pcucioși, și nu aud glas din cer sau din văzduh vorbindu-le, ci îl aud pe Nicușor cum recită ca o poezie un text pe care-l citește de pe o foaie de hârtie. În al doilea rând, Iisus cel care pune întrebări ucenicilor Se făcuse pe sine cunoscut prin multe fapte și minuni folositoare celor nevoiași și suferinzi. În schimb, duhul pucios care vorbește prin vocea lui Nicușor (care e pe post de lector, de intermediar) nu s-a făcut cunoscut prin nimic, prin nici o faptă bună sau rea, dar consecințele învățăturilor sale au fost dintre cele mai rele (creștini dezrădăcinați, smulși din Biserică, familii destrămate, indivizi aduși la deznădejde și la rătăcirea minții). Cei care ascultă provocarea duhului se împart în trei categorii: unii îi acuză pe liderii pucioși că s-au făcut pe sine înșiși Mesia, alții nu înțeleg de ce cuvântul de la Pucioasa este infestat cu proorocii mincinoase, iar alții mărturisesc că duhul de la Pucioasa este Hristosul biblic, care S-a coborât a doua sau a treia oară din ceruri, după ce S-a dezbrăcat de trupul pe care și-L luase singur la Înviere. Pentru cei care nu-l primesc ca Mântuitor peste ei pe duhul Pucios care se face “carte pe pământ” se pune în discuție și alegerea unor pedepse care să-i lecuiască de “necredință”:
“O, popor adunat lângă poporul Meu cel de la izvor, am pus acum două mii de ani o întrebare ucenicilor Mei cei de atunci și le-am zis lor: "Cine zic oamenii că sunt Eu?". Vă pun și vouă această întrebare acum, iar voi dați răspuns și spuneți-Mi cine ziceți voi că sunt Eu, Cel ce grăiesc? O, Eu sunt Cel ce am fost hărăzit de Tatăl Meu prin cuvântul cel proorocesc al Duhului Sfânt că voi fi spre ridicarea și spre căderea multora, și iată, așa sunt. Cei cu inimă de evreu Mă disprețuiesc și zic că de la ei putere se dau Mesia cei care Mă așează în carte cuvânt în zilele acestea. Alții spun că nu pot cuprinde ei adevărul despre acest cuvânt, iar alții Mă aud și Mă mărturisesc că Eu sunt Hristosul, Mântuitorul celor credincioși. Dar voi cine ziceți că sunt Eu, Cel ce grăiesc vouă? O, ce să fac cu cei ce nu Mă primesc Mântuitor peste ei prin acest cuvânt ieșit din gura Mea și care se face carte pe pământ?” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 21 noiembrie 2010)
Venirea duhurilor la Pucioasa se transformă într-o colcăială și într-un freamăt al văzduhului, iar modelul de a avea căpetenii peste legiunile de îngeri care nu se văd, căci sunt ai întunericului, va trebui preluat și pe pământ, de către adepții pucioși, care vor trebui să-și aleagă niște căpetenii cu nume de arhangheli (de exemplu, numele de “arhanghelița Mihaela, căpetenia” ar putea fi un nume potrivit, căci vine de la “arhanghelul Mihai”, care este căpetenie peste îngeri):
“ Oștirea îngerilor e tot un freamăt aici, în văzduhul colinei slavei Mele cu poporul Meu slujitor venirii Mele acum cuvânt pe pământ. Pace vouă, și fiți ca îngerii, căci îngerii au căpetenii, și așa se fac ei slava Mea, iar văzduhul tresaltă de lucrarea slavei! O, nu numai îngerii trebuie să aibă căpetenii, ci mai mult oamenii trebuie să aibă, ca să se facă ei slava Mea. Arhangheli trebuie să fie și între oameni, ca și între îngeri […]”(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 21 noiembrie 2010)
Last edited by mariamargareta; 08.12.2010 at 18:00:09.
|