Tristețea este și o însușire a sufletelor foarte sensibile. Cei care "pun totul la suflet" este greu să nu se întristeze de suferința care este în lumea aceasta, care se răsfrânge și asupra propriei persoane.
Dacă însă lăsăm ca tristețea să ne domine, vom avea de pierdut și noi, și cei din jurul nostru. Dumnezeu ne vrea luptători. Chiar dacă eu deseori cad, pentru că sunt slab, dar de încerc să mă ridic, însuși Domnul mă va ridica.
Starea de tristețe se poate accentua și pe un fond de oboseală. De aceea cred este bine să dormi ceva mai mult (măcar o perioadă), să te culci mai devreme.
De asemenea hrana trebuie să fie ceva mai bogată în vitamine, mai ales B-uri, apoi calciu. Un complex de vitamine, luat o perioadă, nu cred că ar dăuna.Să bei cât mai multe lichide. Foarte recomandat ca aliment este peștele (mai ales la grătar), fiind și perioadă de post. De asemenea este de folos o cură cu miere de albine. Poți încerca și un tratament naturist cu concentrate din plante. De exemplu un flacon cu picături din planta Passiflora (îți recomand firma Naturalia). Este de mult ajutor pentru sistemul nervos, pentru liniștire și somn bun (costă sub 10 lei).
Dar înainte de toate, așa cum ai fost bine sfătuit, să intri într-o biserică și să cauți un preot cu care să vorbești. Să-i spui măcar atât, că ești foarte trist.
|