View Single Post
Vechi 08.12.2010, 21:43:28
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

mm.. e usor de spus... ai gresit, ai ramas insarcinata, asuma-ti raspunderea..... multe prefera sa omoare decat sa isi asume raspunderea ... si problema ca asta e gandirea majoritara ... ce sa fac copii daca nu am ditamai caruta de bani? daca nu am cea mai inalta functie posibila? las ca mai traiesc viata, ca nu imi trebuie plozi pe cap, sau mai rau ce sa fac copii handicapati? sunt atatia in lumea asta de ce sa ma chinui eu? pe de o parte se chinuie si el si se chinuie si parintii ... dar eu sunt sigura ca daca refuzi o cruce Dumnezeu iti da alta muuult mai grea ...

cand am facut triplu test pt baiat am stat chiar cu sufletul la gura, cu emotii, ca atunci cand am ramas cu baiatul luasem antibiotice si stiu ca e rau tare, dar m-a ajutat Dumnezeu si triplu test a iesit bine. darrr, am o verisoara trecuta de la ortodoxi la crestini dupa evanghelie care la triplu test i-a iesit ca ar avea sindrom, dar totusi ea a refuzat sa faca amniocenteza, si a mers mai departe si a nascut un baiat foarte sanatos. dar stres si frica tot a fost, cand stii ca ar putea fi riscul ala ca sa iasa un copil bolnav. si mie mi-era frica sa nu patesc la fel...aaa plus ca in ziua in care m-am dus sa fac analizele in fata mea era o mama cu un baiat tocmai cu sindrom si ma gandeam vai oare sa fie vreun semn ??? si chiar stateam si ma gandeam....daca Doamne fereste se intampla sa iasa cu probleme? pentru ca omul nu are cum sa stie care este voia lui Dumnezeu care este crucea lui? as putea sa fac fata?

ma rugam doar ca sa nu fiu pusa in situatia asta de a alege mergi mai departe sau te opresti (adica omori), in fundul inimii stiam ca bebe e sanatos, dar nu stiam ce planuri are Dumnezeu pentru mine, crucea pe care o are pregatita pentru mine ... si apoi am inceput sa ma rog ca daca este sa iasa vreo problema sa imi dea Dumnezeu forta sa pot merge mai departe, sa am sprijin din partea familiei, sa ma ajute Dumnezeu sa imi pot cara crucea pe care mi-o da . dar Dumnezeu m-a ajutat si pe mine si pe bebe si a iesit totul bine.

acum, ce vroiam sa zic ... in zilele alea cand eram preocupata vai cum iese, vai ce as face, sau ma rugam sa imi dea Dumnezeu forta sa merg mai departe in caz de ceva si sa am sprijin, poate sa fi fost o coincidenta sau nu, dar fata care era la cresa a cazut si s-a lovit la spate, nu tare dar avea o vanataie. si m-am gandit ca daca Dumnezeu e sa dea cuiva un necaz, omul trebuie a faca fata orice ar fi, ca daca refuza, un necaz mai mare se poate rasfrange asupra respectivului om si asupra celor dragi din jur. atunci mi-a intarit si mai tare ideea ca orice ar fi nu ma voi lasa influientata de nimeni din jur cu ce sa fac cu sarcina in caz de vreo problema. pentru ca daca ar fi iesit ceva rau sigur s-ar fi tras de mine dintr-o parte si alta sa renunt. si e greu pe de o parte stii ca vei avea un copil bolnav, pe de alta parte omori o fiinta nevinovata ... si am inceput sa ma rog si mai mult, ca orice ar fi Dumnezeu sa imi dea putere sa fac fata la orice, absolut orice. bine ca totul a iesit cu bine... dar daca mi-a mai da Dumnezeu si al treilea copil nu mai fac nici un test, ca mai mult streseaza mama.

dupa ce am luat rezultatele si ma linistisem, vorbeam cu o colega de testele astea si m-a intrebat ce sunt ele. si i-am zis : ca sa vada daca e copilul sanatos sau poate iesi bolnav si a zis vai de mine neaparat sa faci testele alea ca nu vezi cati copii handicapati sunt? si i-am zis ca le-am facut ca au iesit bine si apoi nu am mai zis nik. dar din reactia ei am inteles ca daca Doamne fereste ar fi sa iasa la cineva vreun copil cu probleme ar trebui renuntat la o astfel de sarcina. si mai am o prietena careia i-am povestit de verisoara mea si a spus ei ca ea ar fi repetat triplu test si daca ar fi iesit tot asa cu probleme ar fi renuntat la sarcina. si prietena asta a mea intotdeauna zice ca destinul si-l face omul cu mana lui, ca o mama poate alege daca sa nasca un copil bolnav sau nu si din moment ce alege si-o face cu mana ei, ca nu exista asa ceva ca vai omul trebuie sa isi duca crucea ... si mai stiu care gandesc asa. si chiar nu sunt de acord ... sa fereasca Dumnezeu de copii bolnavi, ca trebuie sa fie groaznic si pentru parinti si pt copil ca poate se chinuie, dar poti omori un copil nevinovat? si uite ca sunt multi cei care da, l-ar omori...

deci in concluzie nu sunt deloc de acord cu avortul, oricum ar fi copilul, sanatos, bolnav, iesit din accidente de o noapte, sau viol, incest, de la tata, de la mama, de la catel, de la purcel, absolut in nici un fel ... oricum nu aruncati cu piere doar in femei, nu numai femeile sunt vinovate ci si barbatii .. poate daca ar exista si din partea lor mai mult sprijin si mai multa responsabilitate altfel ar sta lucrurile ... bai ai lasat-o pe aia gravida, apoi asuma-ti responsabilitatea... ok nu vrei sa te insori, e partea a doua, dar sprijina mama pentru a creste copilul, asuma-ti datoria de tata.
Reply With Quote