Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 09.12.2010, 20:43:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Daci stați să ne lămurim.

Relatarea despre Părintele Arsenie Boca nu este credibilă (cu toate că este contemporană), trebuie verificată etc.

Și în cazul în care Părintele chiar ar fi zis ceea ce scrie în cărți (subliniez, cărți, deoarece eu pot aduce ca dovadă o altă lucrare despre viața sa și o altă mărturie a unui credincios căruia Părintele i-a spus că pot fi venerați sfinții catolici) atunci este, pur și simplu, greșită.

În schimb trebuie să luăm de bună, veridică și corectă, relatarea "unui capelan catolic".

Ah, cât îmi place dublul standard......
Cred ca nu le-ati lamurit, ci mai tare le-ati incurcat. Vi s-a cerut un citat pentru ca era doar cuvantul dvs., adica dvs. ati spus ca ati auzit ca parintele Arsenie Boca a spus asta. Am vazut sursa, deci nu mai e o nelamurire in privinta asta.
Eu v-am dat citatul intreg, face parte dintr-o carte de memorii a acestui capelan, carte cunoscuta in vest, nu la ortodocsi. Numele lui intreg e Fulcher (Fulk) Chartres, cautati pe net si o sa-l gasiti. Este principalul autor care a scris despre prima cruciada.

O alta confirmare a evenimentului o avem si de la un istoric armean din acel secol: " The 12th century Armenian historian Matthew of Edessa tells us that in 1102 the Holy Fire refused to descend after the Franks had seized the holy places from the local priests and kicked the Greeks out of their monasteries. The newcomers got the point and restored the properties; the fire appeared, a day late. "
De asemenea, un cronicar al BC din secolul XII scrie despre eveniment, spunand ca Lumina nu a venit pentru ca francii i-au alungat pe rasariteni de la Biserica Sfantului mormant. El spune ca primul patriarh latin, Arnoul, a alungat membrii unei secte de acolo si apoi a torturat pe calugarii ortodocsi (sau a dispus sa fie torturati) care ascund relicve sfinte. Urmatorul patriarh latin, Daymbert din Pisa, a alungat toti ortodocsii de la Biserica Sfantului Mormant ca s aramana numai latini. Si astfel Lumina nu a aparut.

Pe un alt plan, ceea ce ar fi spus parintele Arsenie e doar parerea sa (daca a spus asa), pe cand eu v-am dat un eveniment ce s-a intamplat, nu o parere. Asta ca sa nu punem pe acelas plan pe cele doua.
Reply With Quote