Citat:
În prealabil postat de Darkanian
Trist sunt atat de trist. Plang stau si plang dar de ce nu stiu, nu mai pot sa fac nimic de cand sunt trist , nici sa rezolv o problema din relatie , nici sa alin pe cineva daca are vreo problema, stau tacut si sunt foarte trist. Mereu plang cand vine vorba de asa ceva, cand stau la rugaciune sa ma rog nu mai simt nimic doar imi vine sa plang, si nu am linistite. Sunt atat de mult de trist inca ma simt ca un suflet abandonat departe lasat in paragina. Trist si iar trist sunt nimic si nimic nu ma mai simt in stare. Pe Dumnezeu lam suparat fara de numar si desi incerc sa imi pun nadejdea in El nu simt nimic decat tristete. Si daca vrei sa imi spuneti ca nu exista pacat care sa biruiasca Milovistivirea Lui este adevarat si stiu asta. Dar eu sunt trist si iar trist. Plang mereu si sunt trist !
|
Dumnezeu a pus tristetea in noi.Dar nu ca sa ne facem rau,la vreme si in situatii nepotrivite,distrugandu-ne astfel sanatatea trupului,CI CA SA DOBANDIM DIN EA CAT MAI MULT FOLOS DUHOVNICESC. De aceea,nu trebuie sa ne intristam cand patim ceva rau.Insa noi am facut totul pe de-a-ntoarselea.Astfel, chiar daca am savarsi nenumarate rele,nu ne intristam,nici nu ne pare rau,dar daca patim si cel mai mic rau,cadem in cea mai adanca mahnire si nu ne mai gandim ca tristetile SUNT SEMNUL GRIJII PE CARE DUMNEZEU O ARE FATA DE NOI.Asadar,tristetea si mahnirea NU ne-au fost date ca sa suferim cand ne moare o persoana apropiata,cand pierdem bani sau cand suntem incercati de vreo nenorocire,ci ca sa ne ajute in lupta noastra duhovniceasca.Sa ne intristam nu pentru raul pe care ni-l pricinueste aproapele,ci pentru pacatele noastre,cu care il IL intristam pe Dumnezeu.Pacatele IL alunga pe Dumnezeu,pe cand supararile pe care ni le pricinuiesc ceilalti IL aduc aproape de noi,ca sa ne apere. Si oricum ar fi,sa sti ca de tristeti,chinuri,ispite si suparari nu scapi in viata de pe pamant.Trebuie sa dai piept cu toate astea fara teama,inarmat fiind cu CREDINTA,NADEJDE SI RABDARE.Sa iti doresti sa nu cazi niciodata in ispita,dar cand Dumnezeu ingaduie sa cazi,sa nu te superi,nici sa nu te tulburi in inima ta.Fa in schimb tot ce poti,ca un ostas vrednic al lui HRISTOS. Dumnezeu, Care a ingaduit sa fim ispititi,stie si cand va inceta ispita.Fiind atotputernic,Dumnezeu poate sa ne scape de orice rau atunci cand vine vremea,mai ales daca ne pocaim de pacatele noastre si ne intoarcem aproape de EL.