Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu v-am dat citatul intreg, face parte dintr-o carte de memorii a acestui capelan, carte cunoscuta in vest, nu la ortodocsi. Numele lui intreg e Fulcher (Fulk) Chartres, cautati pe net si o sa-l gasiti. Este principalul autor care a scris despre prima cruciada.
O alta confirmare a evenimentului o avem si de la un istoric armean din acel secol:
De asemenea, un cronicar al BC din secolul XII scrie despre eveniment, spunand ca
|
In primul rind nu ati dat citate exacte. "Un cronicar al BC", "un istoric armean"; am cautat pe internet "Fulk Charteres holy light of jerusalem" si nu am gasit nimic. La fel cum ati spus si despre nu stiu ce catolica trecuta la ortodoxie. Sa inteleg ca acestea sint argumente ca biserica ortodoxa ar fi mai sfinta decit biserica noastra? Sau ca in biserica noastra nu ar exista mintuire? Eu cred ca inainte de a incerca sa ne convingeti pe noi ca sintem pe aratura, nu ar fi rau sa incercati sa va convingeti proprii dumneavoastra colegi in ale credintei sa devina mai sfinti, si, astfel, poate, dupa exemplul vostru, il vom iubi si noi mai mult pe Dumnezeu si aproapele.
Mediul in care eu ma invirt e unul ortodox, bineinteles, pentru ca Romania e o tara ortodoxa, iar eu nu locuiesc in manastire; din toti acesti ortodocsi pe care eu ii cunosc, numai unul singur, soacra sorei mele, merge in fiecare duminica la biserica; in rest, marea majoritate merg doar de Paste, unde stau 30 min pina iau lumina, iar cind au drum pe la minastiri, intra si aprind luminari. Cred ca daca vreti sa ne convingeti ca numai biserica ortodoxa e cea adevarata, nu cu citate veti face acest lucru, ci cu trairea si credinta voastra. Iar exemplele de sfinti catolici au fost date ca si voi, ortodocsii, sa vedeti ca in biserica nostra exista traire si credinta, si mai exista si roade.