Citat:
Īn prealabil postat de addavv
Imi pare tare rau ca nu ai de gand sa intrebi un parinte (duhovnic, ca el iti e cel mai apropiat) despre acest lucru  si esti deja foarte convinsa ca ai dreptate.
Voi intreba cu siguranta preotul, n-am fost niciodata suficient de atenta ca sa vad cum face un preot semnul de binecuvantare. Si cu atat mai putin nu stiu semnificatia modului in care trebuie asezate degetele pentru asta.
Ieri, cand am citit cele scrise de tine, prima mea reactie a fost una de tulburare.
Dar apoi am rasfoit cartea cu paraclisul de la Manastirea Sihastria - pictat in intregime de Irineu Protcenco (despre care am povestit cum lucra) si nu pot sa cred ca el ar fi gresit. Lucrarea lui a fost in grija Parintelui Cleopa si a Parintelui Paisie Olaru, cei doi mari duhovnici ai nostri. Cu siguranta ei ar fi observat ca ceva e in neregula.
Iertare daca te-am suparat ...
Te sfatuiesc cu draga inima sa ai grija si sper sa-mi urmezi sfatul.
|
Eu ii multumesc lui Dumnezeu ca prin tine m-a mustrat pentru alte pacate facute. In legatura cu icoanele, chiar azi am verificat pe internet pozitia degetelor la icoanele facatoare de minuni. N-am intalnit la niciuna semnul

Iar in privinta duhovnicului, m-ai prins. Duhovnicul pe care as fi putut sa-l intreb astfel de lucruri a plecat la Domnul. Cat timp a trait, m-a incurajat sa marturisesc credinta ortodoxa. Uneori descopar cate ceva si nu am liniste pana nu spun.
Daca as spune ca L-am visat pe Pruncul Mantuitor, multi ar sari sa ma acuze ca, iata, cred in vise! Mi L-a adus cineva pentru a-L ajuta si L-a asezat pe un patul meu. Avea solzi metalici pe corp si nici gura, nici mainile nu si le putea misca. In vis, Il priveam cu multa compasiune si ma gandeam cum as putea sa-L ajut. Am perceput acest vis ca pe o incurajare. Dupa ce am scris pe internet ceea ce am observat, mi-am regasit linistea.
Poate ca se va gasi cineva care sa acorde atentie acestui aspect care nu este deloc minor. Pentru a picta o icoana ortodoxa, sunt necesare cateva conditii de ordin duhovnicesc, respectarea intocmai a canoanelor si nu a unor sabloane primite de nu se stie unde si cu nu se stie ce scop.