Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob
tu omiti un lucru, am mai pus intrebarea aici pe forum si n-am primit nici o explicatie.
Daca painea era trupul lui Hristos atunci El,cel prezent la masa, ce reprezenta?Sau ca sa reformulez intrebarea, care era trupul lui Hristos: painea sau Hristos cel prezent la masa?
|
Dacă Hristos le-a dat trupul și sângele Lui apostolilor la cina cea de taină, înseamnă că li S-a dăruit spre împărtășire în chip euharistic, misteric, tainic, sacramental. Cum a făcut-o nu știu pentru că este Dumnezeu și Euharistia este o taină. Însă aș vrea să te întreb eu pe tine dacă contești puterea Fiului lui Dumnezeu de a își dărui spre împărtășire trupul și sângele Său celor care cred în El în Sfânta Euharistie ?? Contești puterea Fiului lui Dumnezeu de a Se dărui pe Sine credincioșilor prin trupul și sângele Său euharistice ?? Și aș vrea bineînțeles să îmi explici, dacă nu crezi în prezența reală a lui Hristos în Euharistie cu trupul și sângele Său, cum S-a înomenit (întrupat, luat natură umană) Fiul lui Dumnezeu Care este necreat ?? Cum Dumnezeu necreat a luat natură umană creată, cum Dumnezeul necreat al universului prin care toate s-au făcut S-a făcut un om (rămânând totodată Fiul lui Dumnezeu), natura umană fiind una creată ??