View Single Post
Vechi 10.12.2010, 21:11:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paradosis Vezi mesajul
Discutia cu tine a fost de la inceput penibila, dar ti-am raspuns intotdeauna doar pentru ca unii foarte slabi la tartacuta chiar ar putea sa creada ca ai avea dreptate.
Si ce vina am eu ca discutia preferata de tine e monologul in care nu te contrazice nimeni? Ca spuneai ceva de logica, tu te astepti ca noi sa fim de acord cu ceea ce spui si te miri cand cineva chiar te contrazice.
Citat:
Uita aici si ce spune Sf Ioan despre Patriarhia Ecumenica [COLOR=#810081]http://www.crestinortodox.ro/forum/showpost.php?p=259738&postcount=6[/COLOR], asta ca sa-ti spulber iluziile ca Sfintul Ioan, nu stiu cum si nu stiu de ce, ar fi marturisit altceva decit Sfintul Sinod ROCOR, al Bisericii careia i-a apartinut pina la moarte.
Poate nu stii, dar multi ortodocsi spun acelasi lucru, dar asta nu inseamna ca sunt stilisti. De asemnea, sunt sigur ca multi rusi sau sarbi sunt impotriva schimbarii calendarului, dar sunt in BO, nu s-au despartit.
Iar Sfantul Ioan cand a ajuns in America? Dupa ce scrii, abia dupa moartea sfantului Rocor a confirmat ierarhia stilista. Dra s-au aflat in comuniune cu Sarbii si Ierusalimul. Din ce am citit abia prin anii '70 Ierusalimul a rupt comuniunea, datorita actiunilor ROCOR in favoarea stilistilor. Asa ca e ceva mai complicat cu ROCOR-ul. Dar in Grecia Bulgaria si Romania erau clar stilisti. De ce nu exista exemple de acolo?
Despre Sfantul Filaret nu stiu nimic, nu am vazut nici moastele.
Iar condamnarea ecumenismului, daca nu ai observat, o fac aproape toti duhovnicii romani sau din alte tari ortodoxe.
Citat:
Voi nu tineti sinaxarul ortodox, ci pe cel “al astronomilor ateisti ai Papei”,
Si astronomul pagan al lui Cezar cu ce era mai bun? sa presupunem ca sfarsitul o sa se mai amane cateva mii de ani. O sa sarbatoriti Craciunul vara si alte sarbatori exact in anotimpurile opuse? Deci altfel fata de cum au fost stabilite acum cateva sute de ani.
Sau haideti sa luam un caz mult mai evident. Un sfant martir a murit la o anumita data acum 2000 de ani, data sarbatoririi sale. Din punct de vedere al concordantei datei, voi il sarbatoriti la o distanta de doua saptamani fata de martiriul sau. Pentru ca acel calendar iulian era gresit fata de data astronomica. Vedeti de ce calendarul este o conventie si nu o dogma?
Pentru ca voi nu va referiti la calendar ca si sinaxar, ci la miscarea pamantului ca fiind dogma. Iar ca dogma e chiar eronata, pentru ca si calendarul e eronat. Si catolicii spuneau ca miscarea soarelui in jurul pamantului ar fi fost dogma si erau sa-l arda pe Galilei pentru asta.
Reply With Quote