View Single Post
Vechi 11.12.2010, 00:24:12
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Nu cumva insasi natura medicinei este impotriva vointei divine? Daca boala este pedeapsa divina, ce rost isi mai are medicina?
Aceasta este ca și când ați întreba: dacă inundațiile sunt pedeapsă dinvină, ce rost mai are să facem hidroamenajări ?

Bunica mea, cu drepții să o numere Domnul, era o țărancă simplă de pe malul Moldovei, fără cunoștințe teologice prea avansate. Dar până și ea intuia, în simplitatea ei, că nenorocirile, sau cel puțin o parte a lor, vin ca pedeapsă a lui Dumnezeu. Mi-o amintesc, pe când era o dată secetă, zicând: "Ne-o pedepsât Dumniezău, mamă !".

Citat:
Sigur ca Dumnezeu este suveran, dar manifesterea suveranitatii Sale nu se face impartind pedepse, ci prin jertfa. Daca in Vechiul Testament prin potop a ucis aproape intreg neamul omenesc, in Noul, Hristos ne-a aratat ca poate invia intreg neamul omenesc impreuna cu Sine.
Eu văd că oamenii își plăsmuiesc o imagine de Dumnezeu nu după cum este El de fapt, ci după cum le-ar plăcea să fie. Și anume, un Dumnezeu molatec, a toate îngăduitor, care să nu pedepsească și să fie incapabil de pedeapsă. Mă tem că se înșeală singuri. Eu cred că Dumnezeul Vechiului Testament este același cu al Noului Testament și nu sunt doi Dumnezei. Eu cred că Dumnezeu este unul, Dumnezeul lui Abraham, al lui Isac și al lui Iacob, Acela care a ras de pe fața pământului Sodoma și Gomora, Acela care a trimis îngerul morții să secere viețile amaleciților, Acela care l-a pedepsit pe David omorându-i copilul. Este Același care, probabil, a folosit molima ciumei negre care a omorât o treime din populația Europei în secolul al XIII-lea. Este Dumnezeul Noului Testament, care "veacurile le distruge în scrum" și care, înainte de a se arăta la sfârșit, va fi autorul direct al unui cataclism în care va pieri, mai înt
âi, o treime din populația globului, iar restul de două treimi vor fi cu părere de rău că nu au făcut parte din prima treime. Este Acela care, curând după aceea, îi va aduna pe toți, în Valea Plângerii, și îi va despărți pe oameni cum se despart oile de capre.
Doar părerea mea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 11.12.2010 at 00:27:29.
Reply With Quote