"Este obiceiul dumnezeieștii Scripturi să numească îngăduința Lui activitate si faptă a Sa."
(Dogmatica Sfantul Ioan Damaschinul,capitolul "Dumnezeu nu este cauza raului").
Dumnezeu Iisus Hristos zice asa in Sfanta Scriptura referitor la potop si Sodoma si Gomora:
"27.Mâncau, beau, se însurau, se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit pe toți.
28.Tot așa precum a fost în zilele lui Lot: mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, și zideau,
29.Iar în ziua în care a ieșit Lot din Sodoma a plouat din cer foc și pucioasă și i-a nimicit pe toți,"
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Luca,capitolul 17).
De ce nu zice oare "am dat potopul si i-am nimicit pe toti" ci zice "a venit potopul si i-a nimicit pe toti"?
Sau de ce nu zice "am plouat din cer foc si pucioasa si i-am nimicit pe toti" ci zice "a plouat din cer foc si pucioasa si i-a nimicit pe toti"?
Ca Dumnezeu poate sa lucreze si mustrator a aratat-o Dumnezeu Iisus Hristos cand a uscat smochinul,dar asta nu inseamna ca Dumnezeu si a lucrat asa.Iar a aratat Dumnezeu Iisus Hristos atotputernicia sa cand pe cei veniti sa il prinda la rastignire i-a daramat la pamant,dar fara a-i vatama:
"4.Iar Iisus, știind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieșit și le-a zis: Pe cine căutați?
5.Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era și el cu ei.
6.Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi și au căzut la pământ."
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan,capitolul 18).