Citat:
În prealabil postat de andreicozia
MMargareta, pina la urma Dumnezeul din VT este acelasi cu cel din NT? Incerc sa lamuresc acest aspect deoarece El vorbeste doua limbi COMPLET diferite in cele doua testamente, cel al dintelui pentru dinte si cel al iertarii indiferent de cit de mult am fi atacati, si mai mult de atit oferim si celalalt obraz.
Oare acest aspect nu reprezinta clar slujirea LA DOI STAPINI.
Mie mi se pare ca da.
In schimb mie-mi place enorm de mult VT si modul interesant in care este scris si nu as renunta la el.
In ceea ce priveste cruciada prigonirii puciosilor, inca o data te felicit si sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa o duci la capat pentru a stirpi cloaca scirboasa a acestor nemernici care au distrus si au dezbinat o multime de familii prin aberatiile lor.
|
Evident că este
același Dumnezeu, doar
oamenii sunt diferiți. Rolul "poporului ales" a fost doar acela de pregătire a lumii pentru venirea lui Hristos și de model (imperfect, dar totuși model) pentru popoarele politeiste din jur. La oameni diferiți se potrivesc mesaje diferite, după puterea lor de înțelegere. Nu poți vorbi unui om decât pe limba lui, dacă dorești să te faci înțeles. De aceea mesajele din VT și NT par diferite, deși sunt la fel: pentru că sunt percepute diferit de oameni diferiți. Altmiteri, vom găsi și în VT porunca de a-l iubi pre aproapele ca pe noi înșine, dar nu scoasă în față ci ascunsă pe undeva, pentru cei care o caută. În față sunt scoase alte porunci, potrivite cu oamenii vremii aceleia.
Cât privește problema homosexualilor, ridicată de altcineva, este ridicolă încercarea de a da o tentă ereditară, deci scuzabilă, acestui păcat. Ca și când cei care, fiind violenți din fire, comit crime, ar trebui să aibă circumstanța atenuante față de cei blajini din fire, care comit același crime. Sau, cleptomanii din fire ar trebui tratați mai blând și cu pedepse mai ușoare decât cei care sunt hoți profesioniști. Or, legea este (ar trebui să fie) una pentru toți.