View Single Post
Vechi 12.12.2010, 23:12:17
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Stiti ce.Daca patriarhul Teoctist sade in iad pt maarturisirea ta,si daca patriarhul Serbiei va ajunge tot acolo daca nu se va pocai,atunci noi unde o sa ajungem????
Noroc ca cel ce judeca este Dumnezeu,ca altfel,daca am lua-o dupa litera,care dintre noi s-ar mai putea mantui?
Canoanele da,sunt bune,dar sa lasam pe Dumnezeu sa judece,caci El stie cel mai bine adevarul din sufletul si din faptele fiecaruia.
Da domnule, suntem curvari, suntem destrăbălați, desfrânați, nevrednici, doar buni pentru osândă și chinuri, suntem niște fiare slabe și clevetitoare, mândre, trufașe, îngâmfate peste măsură, cuprinși de ură, invidie și lăudăroșenie, dar nu suntem eretici !

Asta este cel mai important. Cela ce se află în dreapta credință nu deznădăjduiește niciodată, pe când cela ce hulește prin erezie are o nădejde falsă.

Din Pateric:

Se spunea pentru avva Agathon că s-au dus oarecari la dânsul auzind că are dreaptă și mare socoteală. Și vrând să-l cerce de a sa mânie, i-au zis lui: "Tu ești Agathon? Am auzit pentru tine că ești curvar și mândru". Iar el a zis: "Ei bine, așa este". Și i-au zis lui: "Tu ești Agathon bârfitorul și clevetitorul?". Iar el a zis: "Eu sunt". Au zis iarăși: "Tu ești Agathon ereticul?". Iar el a raspuns: "Nu sunt eretic". Și l-au rugat pe el, zicând: "Spune-ne nouă, pentru ce atâtea câte ți-am zis ție le-ai primit, iar cuvântul acesta nu l-ai suferit?". Zis-a lor: "Cele dintâi asupra mea le scriu, căci este spre folosul sufletului meu. Iar cuvântul acesta "eretic" este despărțire de Dumnezeu și nu voiesc să mă despart de Dumnezeu". Iar aceia, auzind, s-au minunat de dreapta lui socoteala și s-au dus zidiți, adică folosiți.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote