Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 13.12.2010, 08:48:01
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Va asigur ca nu scriam toate astea daca nu le cercetam. Am vazut pe net aproape toate moastele catolice de dupa Schisma. Nicuna nu seamana cu sfintele moaste, pe care le au si catolicii de la sfintii din primul mileniu sau cele luate de la Constantinopol din timpul cruciadelor.
Sfintele moaste sunt usoare, uscate, de culoare galben auriu spre brun si miros a mir. In celelalte cazuri de neputrezire se face o splujba speciala ca ramasitele sa putrezeasca. Iata si celelalte cazuri de neputrezire: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou39.htm
Sfintele moaste nu arata ca si cum ar fi fost puse atunci in mormant.

In primul rand filantropia nu atesta sfintenia. Si in SUA sunt multe persoane care fac acte filantropice, chiar Bill Gates da sume uriase in scop caritabil. Asta nu insemna ca nu e un act laudabil.

Apoi vindecarile nu sunt numai minuni exclusiv crestine. Vindecari pot face si samanii, calugarii tibetani, si alte religii pagane, bineinteles cu ajutorul vrajmasului.

Bilocatia nu este un dar crestin, este o minune prezenta doar la pagani sau la spiritisti. Nu exista in crestinism (primul mileniu si ortodoxie). Nici nu poate exista, pentru ca un om nu poate fi prezent in doua locuri in acelasi timp, doar Dumnezeu e omniprezent. In schimb in panteism totul e divinitate, deci acolo e posibil. Si cum ar putea sa fie posibil, unde e sufletul acelui om care e prezent in doua locuri? are doua suflete?
Bilocatia este descrisa la yogini, spirtisiti, etc. O explicatie ar putea fi ca in celelalte locatii vrajmasul da o vedenie sau se arata chiar el schimbat in acea persoana.
Nici un fir de par nu se misca in capul nostru fara stirea (sau vointa) Tatalui nostru din ceruri. Nici corpurile neputrezite, nici minunile facute de sfintii nostri si nici actele de caritate nu pot fi facute fara vointa Tatalui. Sinteti liber sa credeti sau nu in ele, sa considerati ca ale dumneavoastra sint mai minunate sau sa puneti pe acelasi plan donatiile facute de Bill Gates, care da din surplusul pe care il are, cu ceea ce a facut maica Tereza de Calcutta, care nu a avut nici un surplus si atunci si-a daruit viata sa lui Dumnezeu, iar apoi mii de calugarite i-au urmat exemplul. Aceasta nu e filantropie, e viata inchinata lui Dumnezeu, o viata de jertfa, slujind celor mai nenorociti oameni de pe planeta, pentru ca in fiecare om, indiferent de confesiunea lor, ele Il slujesc de fapt pe Isus Cristos. Sinteti liber sa credeti ca acestea sint manifestari ale celui rau, in cazul bisericii noastre. Eu stiu ca cel rau nu poate face nici un lucru bun, iar toate aceste lucruri sint manifestari ale Duhului Sfint, iar catolicii le fac pentru a-I da slava lui Dumnezeu.

Referitor la bilocatie, cred ca trebuie sa mai manincati lapte pina a putea minca si hrana tare. Daca nu intelegi bilocatia asta nu inseamna ca ea nu vine de la Dumnezeu. Nici sectantii nu inteleg ca la sfinta liturghie ne impartasim cu Trupul si singele Domnului, dar asta nu inseama ca nu e asa. Iar multi din sfintii nostri au afirmat de mai multe ori ca sfintenia nu consta in posturi, nici in viata in singuratate si nici in privatiuni de tot felul. Sfintenia consta in a-L iubi pe Dumnezeu, acolo unde esti, fie ca esti calugar sau om obisnuit. Din pacate voi credeti ca sfintenia consta in a spune niste cuvinte, eventual impotriva catolicilor, si, eventual, a fi calugar (ca in cazul paritelui Cleopa, pe care l-am auzit cu urechile mele pe vremea cind eram student si care in afara de a mari orgoliul ortodocsilor ca sint ortodocsi, nu prea l-am auzit cu altele; am avut o colega care a mers la el sa se sfatuiasca, iar dupa discutia cu el a trecut la adventisti)

Deci concluzi dumneavoastra e simpla:
minunile catolice -le fac si altii
moastele-nu arata ca cele ortoxe
viata inchianata Lui Dumnezeu-acte filantropice, le fac si altii
bilocatia-vine de la diavol

In acest caz eu nu am sa va demonstrez nimic; credeti in continuare ceea ce vreti dumneavoastra sa credeti. Harul Domnului nostru Isus Cristos sa fie asupra dumneavoastra si asupra noastra a tuturor, sa ne deschida ochii astefel incit sa-I dam slava prin viata noastra de fiecare zi.
Reply With Quote