View Single Post
Vechi 13.12.2010, 15:49:02
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob Vezi mesajul
Tu nu ai inteles intrebarea mea. Tu spui, si asta e de fapt invatatura ortodoxa, ca Hristos e prezent in Euharistie cu trupul si sangele Lui. Ori la cina cea de taina Hristos era prezent fizic acolo, si de aici intrebarea mea, de fapt as putea sa o impart in 2:
1)Daca Hristos era prezent fizic , in carne si oase, la cina cea de taina ce rost mai avea transformarea painii si vinului in trupul si sangele Lui?
2)Daca Hristos a transformat painea si vinul in trupul si sangele Lui atunci care era Hristos: painea si vinul sau Iisus cel prezent la masa?
Domnule sectant, dumneata privești totul prin prismă strict raționalistă, prin urmare nici nu ai cum să "înțelegi" adevărul tainei. Dealtfel ți-am spus și îți repet, aș vrea să îmi explici cât mai rațional posibil cum Fiul lui Dumnezeu necreat a luat natura creată a omului, cum Fiul lui Dumnezeu care este necreat a stat efectiv în pântecele unei fecioare din Israel, iar mai apoi s-ar putea să îți explic și eu, cât mai "rațional", cum are loc Sfânta Taină a Euharistiei. Dar întâi aș vrea ca dumneata să răspunzi la întrebare și cât mai "rațional" posibil; nu de alta dar eu cu mintea mea limitată nu pot să înțeleg cum Fiul lui Dumnezeu care este necreat a luat o natură umană creată, finită și chiar sub puterea morții. Pur și simplu nu pot să înțeleg și de aceea te rog pe dumneata care ești un mare expert în studii biblice să îmi explici și mie cum s-a făcut. Sau ai cumva impresia că întruparea (înomenirea) Fiului lui Dumnezeu a fost doar una simbolică ??? Chiar crezi că Fiul lui Dumnezeu necreat, infinit, prin care toată creația s-a făcut, a luat o biată natură umană creată, finită, aflată sub puterea morții ?? Atunci dă-mi voie și mie să cred că Euharistia Bisericii lui Hristos este trupul și sângele lui Hristos Dumnezeu și asta pentru că așa spune Însuși Hristos, pentru că așa spun înșiși sfinții apostoli și sfinții părinți, și pentru că asta este și a fost credința cea adevărată a Bisericii lui Hristos DINTOTDEAUNA !!! Faptul că dumneata nu poți înțelege aceste lucruri prea puțin îmi pasă; Euharistia este o Sfântă Taină și prin urmare nu poate fi înțeleasă pe de-ntregul cu mintea ta rațională limitată; ai putea să înțelegi mai multe prin descoperire duhovnicească de la Dumnezeu, dar nici asta nu epuizează misterul insondabil al Euharistiei prin care Însuși Hristos ni Se dă spre împărtășire în Sfânta Biserică și numai aici.
Reply With Quote