View Single Post
Vechi 13.12.2010, 18:04:49
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit Mirare

Cum se poate să fiți așa opaci după atîta vreme?

De ce vă e atât de greu ca să pricepeți și să credeți că acolo grăiește Dumnezeu?

Chiar atât de absurd vă este cugetul și împietrită inima încât tot frecați erezia și sectologia? Păi ce știți voi ce e aia eres și ce e aia sectă?

Nu faceți decât să vă rătăciți vorbind despre eres și despre sectă căci voi sunteți ereticii și sectanții... voi.

Pentru că nu știți ce e aia biserică, ce e aia sfințenie, nu știți ce e aia sectă, nu știți ce e aia erezie sau eres, nu știți nimic dar aruncați ispisiskaa neagră și puturoasă pe alții... voi care nu sunteți sfinți judecați, voi care trăiți ca păgânii vă scârbiți și disprețuiți, voi care trăiți pentru mîncare și pentru bani... căutați paiele din ochii altora.

Mi-e milă de voi dar nu se poate ca după atâția ani voi de frica de bube de la cititul cărților eretice și sectante nici măcar să nu vă fi început, căci iată nici nu ați deschis cartea Cuvântului lui Dumnezeu cu vreun folos pentru voi... păi de ce vă e atât de frică?

Chiar nu știți face deosebire între cărți? Între învățături, între fraze?
Chiar nu știți decât să închideți Cerurile și Împărăția împrăștiind marota ereziei și sectologie creind groază și panică?.. dar voi nu faceți decât să frământați aluatul fariseilor și saducheilor și să-l mîncați mereu doar pe ăla dospispit, de frică... de frica vreunui nene străin cu patimă autohtonă ca nu cumva să vi se întâmple ceva, așa ca dintr-un superstiț, și nu vă dați seama că voi sunteți în ballta cea mai spurcată...

Și cum vă feriți voi de aluatul fariseilor și saducheilor? Necitind Cuvântul de la Dumnezeu Tatăl ci de la gLume, sau dacă-L citiți Îl interpretați viceversa vicentroarsa viceglobul pămîntesc și Îl socotiți otrăvitor? Nu v-am zis că nu e glob ci e ieșit pământul din ape... din apele de sub Cer.

Nu pricepeți văd oricât v-am spus, nu vreți să pricepeți... că acolo este Domnul și Cuvântul este sfânt și nu e nici minciună, și nu e de la om, și nici otrăvitor ci voi sunteți otrăviți complet și paralizați și nu puteți deschide Cărțile cu bunăcredință ci așteptați mereu ca să vă spună altcineva ca să citiți... Dar eu v-am spus mereu să citiți cu bună credință și dragoste, și v-am spus și eu Cine este acolo, nu de alta, ci pentru că nu mai este cine să vă spună, nu mai este altcineva, căci toți au dat bir cu fugiții... iar eu vă spun că eu știu de sus, de la distanță, că eu sunt la sute de kilometri... și mai e și unda.

Ce minuni și ce semne ați vrea voi?

Și cine ziceți deci că grăiește acolo, și cine ziceți că este?

De frică o să muriți în păcatele voastre căci v-a fost greu ca să vă lămuriți... de frica idolilor voștrii pe care cu pătimășie îi iubiți pasional ca pe femeia desfrânată și cu mare frică... deși sunt doar niște născoceli umane modelate în lut, în lemn sau în piatră și apoi vopsite ca să ia ochii... niște scenarii pe care nu le mai puteți opri ci participați la visurile spurcate ca și niște scenariști și actori de film... dar e un film prost ce se va termina rău pentru voi... din păcate.

''Râde zgârciorb de boală spartă'' căci ''afară-i vhorroropsit gardul și-n lăuntru leneopardul''... pătat.
Voi nu știți că boala e mai bună ca sănătate dacă vrei ca să te mântuiești?.. voi credeți sănătatea cea vremelnică și deșartă crezând voi că aia este... dar aia nu e, aia nu e! CI aia e bârfoa vortăciunilor.

Last edited by vsovivi; 13.12.2010 at 18:39:15.