View Single Post
Vechi 13.12.2010, 19:10:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu , la nevoi , necazuri si ispite

Stapana preabuna , Nascatoare de Dumnezeu , asculta rugaciunea mea cea ticaloasa si nu-mi rusina nadejdea mea cea intru tine , cea ce esti dupa Dumnezeu , nadejdea tuturor marginilor pamantului . Stinge fieberea trupului meu , potoleste viforul cel cumplit din sufletul meu , imblanzeste mania cea amara , sterge din mintea mea trufia si mandria parerii celei desarte . Imputineaza din inima mea nalucirile cele de noapte ale duhurilor celor viclene si bantuielile cele de ziua ale gandurilor celor necurate . Invata-mi limba iasca cele de folos , povatuieste-mi ochii sa vada curat, indrepteaza-mi picioarele ca sa alerge fara de impiedicare pe calea cea fericita a poruncilor lui Dumnezeu , sfinteste-mi mainile ca sa le ridic cu vrednicie catre Cel Preainalt , curateste-mi gura ca sa chem cu indrazneala Tata pe Dumnezeu cel sfant , deschide-mi urechile mele , ca sa aud simtitor si ganditor cuvintele Sfintelor Scripturi , cele ce sunt mai dulci decat mierea si fagurul si sa vietuiesc dupa ele , intarit fiind de tine . Da-mi vreme de pocainta si de intoarcere a gandurilor . Fereste-ma de moarte napraznica. Osandit fiind de constiinta , izbaveste-ma . Si mai pe urma de toate , fii langa mine la despartirea sufletului de trupul meu ticalos , alinandu-mi sila cea nesuferita , usurandu-mi durerea cea nespusa , mangaindu-mi stramtoarea cea cumplita , izbavindu-ma de fata cea intunecata a diavolilor , slobozindu-ma de cercarea cea nemiloasa a vamesilor celor din vazduh si a stapanitorilor intunericului , rupandu-mi inscrisele pacatelor mele celor multe , imprietenindu-ma cu Dumnezeu , invrednicindu-ma starii celei de-a dreapta la judecata cea infricosatoare si facandu-ma mostenitor al bunatatilor celor vesnice si nestricacioase . ceasta marturisire o aduc tie , Stapana mea , Nascatoare de Dumnezeu , lumina ochilor mei cei intunecati , mangaierea sufletului meu , folositoarea si nadejdea mea cea dupa Dumnezeu . Pe care primeste-o cu blandete si ma curateste de toata spurcaciunea trupului si a sufletului . Si ma invredniceste ca , in veacul acesta de acum sa ma impartasesc fara de osanda cu Preasfantul si Preacuratul Trup si Sange al Fiului tau si Dumnezeului nostru , iar in cel ce va sa fie fa-ma partas Cinei celei preadulci si ceresti a desfatarii raiului , unde este locasul tuturor ce se veselesc , ca dobandind eu aceste bunatati , sa slavesc in vecii vecilor numele cel preacinstit si de mare cuviinta al Fiului si Dumnezeului Tau , care primeste pe toti cei ce se pocaiesc din tot sufletul , pentru tine , ceea ce te-ai facut mijlocitoare si chezasuitoare tuturor pacatosilor . Ca prin tine , Stapana preabuna si prealaudata , se mantuieste toata firea omeneasca , laudand si binecuvantand pe Tatal , pe Fiul si pe Sfantul Duh , Treimea cea Preasfanta si deofiinta , totdeauna , acum si pururea si in vecii vecilor . Amin!+