View Single Post
Vechi 14.12.2010, 10:29:51
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Adică viceversa că mai sus am socotit greșit, că dacă ziua de 1 a lunii, cum e azi 1 Decembrie, care poate cădea Duminica pe vechi, a devenit Sâmbătă căci sunt doar 13 zile între ele, înseamnă că sâmbătarii pe calendarul nou țin defapt sfânta Duminică a ortodocșilor, fiindcă e Duminică pe vechi adică după Adevăratul calendar, căci pe vechi și în Adevăr e Duminică iar noi ortodocșii ținând Duminica pe nou defapt ținem lunea căci pe vechi și în Adevăr e luni căci s-a mutat cu 13 zile între adică data de 1 a devenit 14.

Dar sfânta Duminică și sabatul restaurat de Domnul este așa:
-Domnul a înviat de Sabatul cel vechi la miezul nopții, deci la mijlocul sabatului vechi a înviat căci ziua se socotea de la 12 la amiazi, cu soarele la zenit, până la 12 la amiazi ziua următoare, căci zilele în Vechiul Testament erau ''a fost o seară și a fost o dimineață, ziua întâi''.
-Sâmbăta veche, Sabatul iudaic, a fost restaurată în mijlocul ei, și din mijlocul ei a început noua creație, sau Creația Mântuită prin sângele Mielului Cel ce ridică păcatele gLumii, și a început ea cu prima zi a săptâmânii, Duminica, ziua învierii, de la ora 12 noaptea în dimineața adâncă de învierea Domnului, deci o putem socoti Duminica Nouă sau Lunea Nouă după noul calendar, ca abea după 8 zile să se sfârșească sfânta săptămână complet restaurată în Duminica Tomei, adică în Sabatul cel veșnic și complet restaurat căci iată că între cele două ospețe Duhovnicești cu ucenicii când a dăruit Domnul Pace de la Tatăl, căci între timp se curățase de mortăciune, avem 7 zile pline complet mântuite și restaurate, Noua Creație, și Vechea Creație restaurată. Deci între cele două Duminici Sfinte prăznuite cu ucenicii deci în și între cele 8 zile, avem Creația complet restaurată de Dumnezeu prim Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu și prin Duhul Sfânt, căci a fost Trimis de Tatăl ca să împlinească lucrarea Lui.

Iar Sabatul cel Veșnic, Creația restaurată și Veșnică, Vechea Creația Restaurată și Noua Creație, Sabatul acestei Creații, deci Ziua Domnului se ține de sâmbătă seara de la apusul soarelui și până luni la răsăritul soarelui după socoteala pe vechi a sfînților și a sărbătorilor și a Ceaslovului.

Mi așa îmi pare că ar fi de sus de la Domnul... oricât aș da-o la întors, numai așa îmi iese drept pe Temeiul Duhului și al Scripturii și firește al Lui Dumnezeu, Sfânta Treime. Amin.

Deci azi este defapt miercuri Ziua Unirii, 1 Decembrie, îndată după 30 noiembrie când am sărbătorit pe sfântul apostol Andrei.

Last edited by vsovivi; 14.12.2010 at 10:47:03.