Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
... Soția dumneavoastră ar fi de acord s-o cinstiți pupând fotografia vecinei? Veți zice că e deplasată comparația mea... Nu tocmai. Chiar Sfânta Scriptură numește închinarea la altcineva decât Dumnezeu, o curvie spirituală.
|
orice sotie se bucura cand cineva ii cinsteste pruncii ei, caci prin aceasta o cinsteste indirect si pe ea care i-a nascut.
Sfintii sunt copiii (adoptivi) ai lui Dumnezeu intru Iisus Hristos
"Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut. " (Ioan 1,13) , de aceea Dumnezeu se bucura cand copiii Lui (adoptivi nu prin fire) cei sfinti sunt cinstiti.
Dumnezeu insusi cere ca Fiul Sau cel unul nascut din EL (si mai apoi cand s-a facut om, unul nascut si din Maica Domnului) sa fie cinstit intocmai ca EL, Dumnezeu Tatal, chiar si dupa intruparea in om:
"Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl care L-a trimis. " Ioan 5,23
"Cel ce Mă urăște pe Mine, urăște și pe Tatăl Meu. " Ioan 15,23
voi cei ce necistiti pe sfintii lui Dumnezeu intru Iisus Hristos sunteti asemene celor care au prigonit pe sfintii lui Hristos omorandu-i. Si ei credeau ca fac "lucru bun, bineplacut" lui Dumnezeu.
"dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu. " Iona 16,2