Ah, cât de ușor e să sucești cuvintele, ca să iasă ce-ți convine ție.
Dumneavoastră spuneți că toate minunile ortodoxe sunt la fel cu cele din primul mileniu, dar omiteti un cuvintel esential - toate minunile ortodoxe sunt la fel cu cele rasaritene din primul mileniu.
În ceea ce privește împrejurarea că unele miracole se aseamnănă în conținut cu varii practici necreștine, aici începeți să argumentați aidoma cu martorii lui Iehova, care îți arată o sculptură sumeriană cu un individ cu o cruce la gât și trag concluzia: Crucea e simbol păgân.
Dacă un șaman vindecă, foarte bine. Până una alta, nu aveți dovada că o face natural sau cu ajutorul spiritelor rele.
În al doilea rând, chiar dacă mi-ați face proba că undeva, cândva, un xsulescu a vindecat cu ajutorul vrăjitoriei, asta nu invalidează miracolele de la Lourdes mai puțin decât invalidează orice vindecare minunată a unui ortodox care s-a rugat la Maica Domnului.
Miracolul se definește ca fiind intervenția lui Dumnezeu în creație. Eu am impresia sinceră că sunteți gelos pe miracolele, sfinții și harul mântuitor al Bisericii Catolice, dar să știți că nu-i creștinește. Vedeți bine, Dumnezeu nu v-a uitat nici pe voi, ortodocșii, în ciuda schismei. Aveți har, aveți preoți, aveți taine, aveți sfinți și minuni.
De ce vreți, atunci, să-L puneți la încercare pe Dumnezeu făcând clasamente ale minunilor ?
|