View Single Post
Vechi 14.12.2010, 22:21:35
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Prietene Trices
Deși n-am dormit de 36 de ore o să încerc să mă concentrez pe claritate, întrucât observ că una scriu aici și tu alta înțelegi, de parca am vorbi limbi diferite.
Eu nu opun Biserica Scripturilor, e aiuritoare interpretarea asta. Faptul pe care-l afirm, nu eu ci Biserica Apostolică Nedespărțită, este că Scripturile sunt lucrarea Bisericii sub inspirația Duhului Sfânt. Prin urmare vorbim de o ierarhie că la Cinzecime Domnul a instituit Biserica nu a lansat o colecție de scrieri. Până la validarea Bisericii, scrierile pe care astăzi le cunoaștem sub numele de Biblie sau Sfânta Scriptură erau niște scrisori, istorisiri, profeții care circulau în popor în variante diverse, copiate și răscopiate, unde să mai punem că împreună cu ele circulau o mulțime de alte scrieri contaminate cu exagerări, mistificări, distorsionări și care au fost lăsate pe dinafara canonului scripturistic. Am făcut aceast excurs pentru a arăta că aceiași Biserică sub inspirație divină, a născut și icoana, căreia i-a stabilit canoane ca să nu derapeze în idolatrie. Din păcate, observ că discursul detractorilor icoanei nu se ridică deasupra clișeelor primului iconoclasm, zdrobite nu numai sinodal dar și prin argumente cu un înalt conținut teologic de către personalități de anvergura Sf. Teodor Studitul sau Sf. Ioan Damaschin.
Nu vi se pare cam abruptă trecerea aceasta de la Scriptură-produsul Bisericii [Ortodoxe bien sûr] la icoană? Unde este validarea făcută de Hristos icoanei, așa cum este ea prezentă cu privire la scrierile veterotestamentare?

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Păi credeam că ai aflat de monahism , are aproape două milenii vechime.
E bine și așa. Înseamnă că poporul ortodox va merge în Paradis prin reprezentanții ei de marcă: monahii.
Reply With Quote